Més d'un centenar de locals hostalers de Xàbia se sumen a una campanya per a fomentar el reciclatge dels envasos de vidre

19 jul 2022

L'Ajuntament de Xàbia i un total de 113 establiments hostalers del municipi participaran en la tercera edició del Moviment Banderes Verdes, una iniciativa d’Ecovidrio que premia l'esforç de la zona l'hostaleria local i l'activisme en les poblacions costaneres per la sostenibilitat durant l'estiu

En aquesta campanya participen 39 municipis de la Comunitat Valenciana, que al costat del seu empresariat tractaran de conscienciar i d'incrementar els nivells de recollida selectiva d'envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler per a aconseguir la Bandera Verda.

L'acció, activa fins al 31 d'agost, contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d'envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. No en va, a l'estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 52% d'ells es genera directament en el sector hostaler, per la qual cosa la seua implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

Amb la finalitat de facilitar a tots els hostalers la seua labor, Ecovidrio reforçarà la contenerització i entregarà mitjans de manera gratuïta per al transport dels residus. També se sortejaran dos mini iglús entre la ciutadania per a incentivar el reciclatge a nivell domèstic.