Xàbia pren la metxa de les Fogueres aquest cap de setmana amb els actes de proclamació de les quatre reines i els festers

09 jun 2022 El dilluns a les 21’30 hores es viurà el pregó oficial des de l'Ajuntament

La Plaça de la Constitució es vist de festa per a donar la benvinguda als protagonistes de les Fogueres de Sant Joan de Xàbia.

El divendres a la nit arranquen els actes oficials d'aquesta esperada edició dels festejos amb les proclamacions de les reines i tres quintaes que coprotagonitzaran enguany les Fogueres.

La vetlada del divendres serà la de Marta Ortuño, reina de 2020 i la xicoteta Ariadna Serrat, màxima representant infantil. A les 21’30 hores començaran a sonar els pasdobles per a acompanyar a la Comissió Juvenil, Cort d'Honor Infantil i la quintà 2020 “Tot per l’aire” des de la Plaça de l'Església fins a la Plaça de la Constitució, on a les 22 hores arrancarà la proclamació i el comiat de la reina de 2019, Inés Doménech.

El dissabte seran els cinquens del 2021 els qui tinguen tot el protagonisme. A les 22’30 hores començarà la cercavila de “La Desastrà” fins a l'escenari de la plaça Constitució on es proclamarà la cort, dames d'honor i a la reina Nara Rodríguez

I el diumenge tancarà aquest trio de proclamacions la dedicada a la reina del 2022, Olivia Clemente, les seues dames i cort d'honor de la quintà La Retornà. Els festers també protagonitzaran una cercavila des de l'Ajuntament a les 21’30 hores i a les 22 hores començarà l'acte de presentació oficial. Totes les proclamacions acabaran amb música d'orquestra i discomòbil.

Al llarg del cap de setmana es muntaran també els cadafals per als festejos taurins en l'aparcament de l'Avinguda Palmela i se celebraran un torneig escolar d'escacs (dissabte a les 10 hores en la plaça Constitució), el open de tennis taula (a les 9’30 hores al Palau d’Esports) i una partida professional de pilota a Escala i Corda (diumenge a les 11’30 hores en el Trinquet de Xàbia).

Ja el dilluns, 13 de juny, la festa santjoanera tindrà el seu txupinazo particular amb el pregó oficial de Fogueres a les 21’30 hores en la plaça de l'Ajuntament