Xàbia activa la campanya estival de vigilància forestal

02 jun 2022

El departament de Seguretat Ciutadana i Prevenció d'Emergències activa hui, 1 de juny, la campanya estival de vigilància forestal. Un servei preventiu que reforça als mitjans proporcionats pel Consorci Provincial de Bombers i que permet una ràpida resposta en cas de foc.

El regidor de Seguretat, Juan Ortolá, ha detallat que l'operatiu s'organitza en dos torns, de matí i vesprada, i estarà a càrrec de Protecció Civil, que disposarà de 2 vehicles motobomba. L'equip base és de 8 voluntaris al dia, que podrà ser ampliat en els dies de preemergència nivell 3 (risc extrem). La campanya es mantindrà durant els pròxims mesos i fins al 12 d'octubre.

La vigilància es realitzarà des de punts estratègics i amb bona visibilitat de tot el terme municipal. A més, es treballarà de manera coordinada amb els Ajuntaments de Dénia, Gata i Jesús Pobre en la vigilància del Montgó.

Ortolá ha aprofitat per a recordar que, amb l'inici de l'estiu meteorològic, queden precintats des de hui també les barbacoes i paellers de l'àrea recreativa del Parc de Pinosol fins a final de setembre.

L'edil ha demanat a la ciutadania que extremen les precaucions durant els pròxims mesos a l'hora de realitzar activitats que puguen suposar un risc d'incendi i ha recordat que la seua col·laboració també és important per a reaccionar amb la major rapidesa. Per això, si una persona veu foc ha d'avisar de manera urgent al 112.