L'escola canta' a Xàbia el diumenge 5 de juny

27 may 2022 Els col·legis Mediterrània, Trenc d’Alba i Graüll participen junt al Centre Artístic Musical en aquest projecte d'innovació educativa

El proper diumenge 5 de juny, més de 250 escolars de Xàbia participaran en l'espectacle “L’Escola Canta”, un projecte d'innovació educativa que promou el treball en equip i el desenvolupament de competències i el plurilingüisme a través de la música.

Són tres els centres (CEIP Mediterrània, CEIP Graüll i CEIP Trenc d’Alba) els que s'han sumat a la iniciativa llançada a tota la comunitat escolar per la Conselleria d'Educació i que per primera vegada se celebra en el municipi. També s'ha mobilitzat el Centre Artístic Musical de Xàbia, amb la banda i la banda jove, i posaran la música instrumental en directe a l'espectacle “El cor de la terra”. Una cantata, amb música del compositor Pablo Anglés i lletra del director del Cefire específic Artístic-expressiu, Ximo Montañés, que reflexiona sobre l'emergència climàtica.

El professor de música del CEIP Mediterrània, Joan Buigues, explica que són un total de sis cançons d'estils musicals diferents (vals, pop-rock, ska i soul') i una dramatització que incita a pensar en la situació climàtica que pateix el nostre planeta al temps que, des de l’optimisme, tracta de conscienciar sobre l'impacte positiu de modificar hàbits i actituds. Els temes han sigut treballats durant mesos en les classes de 5é i 6é de primària pel professorat de música i posteriorment, assajats amb la banda i la resta de centres. Hui els xiquets i xiquetes han viscut amb emoció el gran assaig general conjunt.

La representació serà el diumenge 5 de juny, a partir de les 20 hores en la plaça de la Constitució, amb accés lliure i gratuït. La iniciativa compta amb la col·laboració de les regidories d'Educació i Cultura de Xàbia, tant econòmica com a nivell d'infraestructura. Els responsables de tots dos departaments, Montse Villaverde i Quico Moragues, han felicitat els centres per sumar-se a un projecte tan enriquidor i que permet despertar als escolars la seua creativitat i interès artístic, a més de la il·lusió que suposa per a xiquets i xiquetes actuar en un gran escenari davant de les seues famílies, sobretot després dels últims anys viscuts.

Els objectius de 'L'escola canta' són donar a conèixer la tradició musical valenciana, millorar la competència lingüística del valencià i fomentar una sensibilitat positiva i una convivència entre diferents cultures, mitjançant la formació de corals. A més de a Xàbia, també es realitzarà en altres poblacions de la Marina Alta com Calp o Dénia. En total, hi ha inscrits prop de 6.300 alumnes i alumnes de 118 centres educatius de les tres províncies.

Serà la tercera edició d'aquest projecte, que es va estrenar en 2018 a Castelló de la Plana- precursor del esdeveniment-  i que ha estat dos anys suspés per la pandèmia.