Les Fogueres tornen a Xàbia amb una edició sense precedents en la qual tres quintaes compartiran protagonisme

16 may 2022 El programa arranca amb les tres nits de proclamació de les reines de 2020, 2021 i 2022 i també tindrà dos dies d'ofrena i de carrosses

Xàbia es retroba per fi amb les seues Fogueres de Sant Joan.I ho fa amb una edició sense precedents en la qual conviuran tres generacions, les “quintaes” de 2020, 2021 i 2022, que compartiran protagonisme i la gran il·lusió per viure un any històric i llargament esperat.

Hui la comissió de Fogueres i la regidora de Festes, Kika Mata, han presentat al costat de l'alcalde, José Chulvi, el llibre oficial de festejos en un acte al qual han assistit els seus màxims representants encapçalats per les reines Marta, Nara, Olivia i la xicoteta Ariadna.

La responsable de Festes ha explicat que la comissió ha treballat amb dos objectius: que el poble i les penyes santjoaneraes tornen a gaudir al màxim d'aquestes festes tan participatives i tradicionals després de dos anys d'espera i que les tres quintades se senten igualment protagonistes. Per a això fins i tot s'ha elaborat un protocol intern que equilibra les presidències dels actes i cercaviles.

Quant al programa, reforça la seua part més oficial amb tres actes de proclamació –un per a cada quintà- (divendres 10, dissabte 11 i diumenge 12 de juny), dos dies d'ofrena (dimarts 21 i dimecres 22 de juny) i doble sessió de carrosses (dijous 23 i divendres 24 de juny). Tal com ha detallat el president de la comissió, Rafa Marí, es mantenen tots els actes més emblemàtics, com el pregó en la plaça de l'Ajuntament, el dia de quintades o la Nit dels Focs, que per primera vegada tindrà una versió “infantil” la nit del 23 a les 21 hores als carrers Jesús Nazareno i Verge de la Soledat.

També hi haurà un important programa per als aficionats taurins en el recinte de l'Avinguda Palmela, música per a tots els gustos amb una Nit de Rock en la qual actuaran La Fúmiga, Pupil.les i Arsenic, un tribut a Mecano, discomòbils, orquestres, el baret a banda i música tradicional de la mà de la Colla Portitxol que presentarà el seu disc El Dolçainer del Portitxol i guiarà la tradicional dansà del carrer Nou (enguany avançada a la nit del 20 de juny).

També hi ha espai per a novetats com dues projeccions de videomaping en la placeta del Convent, el musical Top Talent o un espectacle eqüestre.

No faltaran els clàssics com la nit dels cants de Sant Joan, una vetlada de sainet, el concurs de paelles entre penyes, l'ofrena de raïms i bacores, tornejos esportius, festa de barri o la pirotècnica, amb correfocs, despertaes, mascletà i un castell de focs artificials com a fi de festa.

Tant l'alcalde, José Chulvi, com la regidora de Festes han animat a tota la població a gaudir aquestes Fogueres “històriques” de manera especial, a retrobar-se en els casals i places després dels temps tristos de pandèmia i a aplaudir a tots els protagonistes de les festes que amb tanta paciència han esperat a poder viure un dels anys més especials de les seues vides.