Xàbia incorpora al nou Consell Municipal de l’Esport a cinc esportistes locals de prestigi

13 may 2022

La regidoria d'Esports de Xàbia proposa al ple el nomenament de cinc esportistes locals de reconeguda valia com a membres del nou Consell Municipal de l’Esport, un òrgan de caràcter consultiu i que canalitzarà la participació de clubs i agents esportius del municipi en les polítiques de planificació i promoció de l'activitat física i de l'esport a nivell local.
Tal com ha avançat el regidor Alberto Tur la proposta del seu departament és incorporar a David Ferrer (tennista), Rafael Andarias (regatista de vela adaptada), Julia Miñana (vela), Irene Bolufer (atletisme) i María Cardona (Handbol). Tur ha assenyalat que és un grup paritari i representatiu de les diferents etapes de la carrera esportiva i tant de disciplines individuals com d'equip, així com de l'esport adaptat. Unes veus i experiències sens dubte enriquidores per al debat sobre com impulsar o donar suport a l'activitat esportiva a Xàbia.
La proposta es dictaminarà en la pròxima comissió de cultura, esport i educació i posteriorment s'elevarà a ple, una sessió en la qual també es nomenarà la resta de membres d'aquest consell. D'una banda, els representants de les entitats esportives locals (clubs), que seran els presidents del Club d’Atletisme Llebeig Xàbia, Centre Excursionista Xàbia, Club Bàsquet Joventut Xàbia, Club Tennis Xàbia i Club Handbol Xàbia, una designació de portaveus decidida per les pròpies entitats, apunta el regidor.
També els partits polítics designaran als seus representants en un organisme en el qual també tindran veu a les entitats privades de l'esport en la població i el Consell Escolar Municipal.
Després de superar tot el procés de constitució, el Consell de l’Esport podrà ser convocat i començar la seua anàlisi sobre la situació esportiva del municipi, les seues febleses i fortaleses i assessorament a l'Ajuntament en les accions que emprenga per a promocionar l'esport.