Xàbia instal·la hidrants en les cales per a millorar la resposta davant un incendi

13 may 2022

L'empresa municipal d'aigües de Xàbia, Amjasa, ha instal·lat hidrants en les cales Granadella i Portixol per a millorar la capacitat de resposta davant un incendi. És una de les accions que marcava els plans d'autoprotecció de totes dues cales aprovats recentment, uns documents pioners que fixen els protocols per a actuar en cas d'emergència.

Totes dues cales estan en àrees envoltades de massa forestal i en els últims anys l'Ajuntament ha anat fent passos per a millorar la seua seguretat, com la regulació de l'accés a vehicles i limitació de les zones d'aparcament.

Aquestes boques d'incendi s'incorporen a la xarxa municipal, un sistema preparat per a subministrar un cabal adequat als bombers en cas de foc. En aquest sentit, des de Amjasa estan renovant constantment els punts d'enganxament per al que compten amb la col·laboració tant del Consorci Provincial com de l'agrupació local de Protecció Civil a l'hora de repassar i detectar algun punt defectuós.

Enguany, aprofitant les obres de millora de la xarxa de canonades, s'han substituït més de 50 hidrants de columna (més propensos a tindre problemes en estar exposats) per nous punts d'arqueta (sota terra).

L'hídrica té tot aquest sistema registrat en una aplicació informàtica que ha posat a la disposició dels bombers. Xàbia també compta amb altres recursos municipals d'extinció, com els grans aspersors sideinfo que va adquirir el Consistori per a poder fer esteses de defensa aprofitant els punts d'aigua disponibles i protegir àrees especialment sensibles.