L'Ajuntament de Xàbia licita els quiosquets i serveis de platja per als pròxims quatre estius

12 may 2022

L'Ajuntament de Xàbia ha obert la licitació dels serveis de temporada per a les platges del municipi. Ixen a subhasta tres quiosquets distribuïts en el Primer Montañar, i la concessió del lloguer d'hamaques i ombrel·les en La Grava, Arenal, Barraca i Granadella i dos punts de lloguer de material esportiu nàutic (taules de pàdel surf o piragües en el Benissero i patinets per a l'Arenal).

Els interessats a concursar tenen 15 dies naturals (fins al 27 de maig a les 14 hores) per a presentar les seues propostes econòmiques i tècniques exclusivament per mitjans electrònics a través de l'eina de preparació i presentació d'ofertes de la Plataforma de Contractació del Sector Públic.

El principal canvi d'aquest pla de platges –que ha sigut avalat per Costes- és la reducció de quiosquets (l'anterior convocatòria oferia 5 i ara passen a ser 3) i la concreció de la temporalitat en la qual cada servei pot estar actiu. Així, els quiosquets podran muntar des de l'1 de maig, els punts de lloguer nàutic des de l'1 de juny i les hamaques (a excepció de l'Arenal on es permetrà una ocupació parcial des de maig) ja s'instal·laran l'1 de juliol.

Els preus d'eixida dels serveis s'han actualitzat, fixant-se en 15.000 euros per als quiosquets (que com a màxim podran ocupar 20 m² de quiosc + 50m2 de terrassa), en 6.000 el punt nàutic del Benissero i 25.000 els patinets de l'Arenal) i entre 6.000 i 150.000 els d'ombrel·les (sobre la base dels metres ocupats i les unitats a llogar).

Els criteris d'adjudicació seran (sobre 100 punts), un 60% en oferta econòmica, un 10% pel projecte i un 30% en millores del servei, com a banys o magatzems disponibles, sistema de recollida selectiva de residus o mecanismes per a la recollida de burilles –en el cas dels quiosquets- i dutxes, lavabos, gestió selectiva de residus en els serveis nàutics i d'hamaques.

En les condicions de l'adjudicació s'estableixen una sèrie d'obligacions generals per als negocis. Entre les essencials, que es complisquen les mesures de seguretat i salut i que tot el personal vinculat laboralment estarà degudament donat d'alta i assegurat. També n'hi ha referides a imatge, higiene i bona convivència, des de l'obligació de netejar diàriament la superfície ocupada i gestionar els residus evitant males olors o molèsties al veïnatge a la prohibició específica d'apilar permanent materials dins de la superfície d'adjudicació de manera que es degrade o enlletgisca la imatge de l'entorn. En el cas dels quiosquets es demana utilitzar materials i colors integrats en l'entorn, vetlar perquè l'activitat de les instal·lacions genere sorolls i molèsties als veïns i usuaris de la platja i no celebrar esdeveniments amb música en viu.