La Policia de Xàbia impulsa una formació específica sobre com respondre front un atac o amenaça en un centre escolar

10 may 2022

La Policia Local de Xàbia ha organitzat un curs específic sobre procediments i intervencions davant possibles amenaces en centres escolars. L'activitat formativa es va desenvolupar divendres passat i va comptar amb la participació de 20 agents de diferents plantilles policials com Alcoi, Calp, Elx, Monòver, Lliber, Pedreguer, Pego, L’Alcudia de Crespins, Teulada, Vilareal i Xàbia.

La instrucció –d'un total de 8 hores entre teoria i pràctiques- va ser impartida per agents experts com Enrique Such (Policia Local de Benidorm i membre de l'Associació Espanyola d'Instructors de Tir Policial), secundat per Nicolás Sirvent (Policia Local de la Vila Joiosa) i l'experimentat oficial de la Policia Local de Xàbia, Fernando Escolano.

La part pràctica es va emportar a cap en llocs que simulaven diferents entorns dels centres d'ensenyaments. Els agents havien d'enfrontar-se a diversos escenaris i resoldre l'emergència en situacions d'estrés emprant tècniques CQB o mètodes tàctics en enfrontament urbà, neutralització d'amenaces i arrest dels agressors, localització d'armes o evacuació de víctimes per sales fins a l'exterior.

També van realitzar pràctiques de tir real en la galeria de tir de les dependències policials de Xàbia, una sèrie d'objectius marcats a superar per a obtindre el certificat d'aprofitament.

La jornada va comptar amb la presència del regidor de Seguretat, Juan Ortolá, que va transmetre l'aposta municipal per la formació dels agents. I és que, tal com apunten els assistents, aquestes iniciatives formatives són fonamentals per al desenvolupament dels agents i per a poder garantir una resposta policial concorde a la societat actual.