Xàbia serà la primera parada de la Lliga d’Handbol Platja

28 abr 2022 La platja de l'Arenal alçarà aquest diumenge el teló de la competició d'handbol platja en la Comunitat Valenciana

Xàbia acollirà aquest diumenge, 1 de maig, la primera parada de la Lliga d’Handbol Platja. La localitat de la Marina Alta, on l'handbol platja té especial arrelament, serà la primera parada de la competició que recorrerà la Comunitat Valenciana durant el mes de maig.

Des de les 9.30 hores, la Platja de l'Arenal engalanarà els seus tres camps de joc per a albergar prop de 50 partits en les sis categories participants, on més de 250 participants gaudiran sobre la sorra de Xàbia en el retorn de la competició valenciana.

 

Junt amb la jornada de la Lliga d’Handbol Platja, l'Àrea Tècnica de la Federació d'Handbol de la Comunitat Valenciana realitzarà la primera concentració de les Seleccions Autonòmiques d'handbol platja en la seua preparació per al Campionat d'Espanya, que se celebrarà del 24 al 26 de juny en Sanxenxo (Pontevedra).

L'Ajuntament de Xàbia ha acollit aquest dijous la presentació de la localitat com a seu de la competició valenciana d'handbol platja. Un acte al qual han acudit Alberto Tur, com a regidor d'esports; Pep Hierro, directiu del Club Handbol Xàbia; i Miguel Soria, responsable del Departament de Projectes de la FBMCV.

 

Alberto Tur ha agraït a la Federació la “confiança dipositada en la nostra localitat a l'hora de programar les seues competicions, mantenint així la motivació dels esportistes locals per a donar el millor de si mateixos davant el seu públic i al mateix temps, recolzat la seua difusió en la població”. El regidor d'esports de l'Ajuntament de Xàbia ha recalcat “el suport del consistori a l'handbol, un esport que ha viscut un gran creixement en els últims anys i, especialment en la modalitat de platja, en la qual els equips locals han recollit grans títols en les últimes temporades”.
Pep Hierro ha reconegut estar “molt content per l'elecció de Xàbia com a punt de partida de la Lliga Valenciana d’Handbol Platja, que converteix al nostre municipi en l’epicentre de l'handbol platja de la Comunitat Valenciana gràcies a l'aposta de l'Ajuntament per l'esport”. El directiu del Club Handbol Xàbia no ha deixat passar l'oportunitat de “felicitar quatre jugadores del nostre club que han estat cridades per la Real Federació Espanyola d'Handbol per a participar en la preparació de les Guerreres Juvenils de la Sorra en el seu camí al Mundial d'aquest mes de juny a Grècia”.

Miguel Soria ha destacat “el paper que juga Xàbia en l'handbol platja de la nostra Comunitat, consolidant-se com una de les seus referents en la Lliga d’Handbol Platja repetint per cinquena edició consecutiva dins del circuit”. El responsable del Departament de Projectes de la FBMCV ha agraït “el compromís de l'Ajuntament de Xàbia amb l'handbol, estant cada any al nostre costat en tot el que necessitem, i la imprescindible col·laboració del Club Handbol Xàbia per a poder desenvolupar la competició i la concentració de seleccions autonòmiques a la Platja de l'Arenal”.