Xàbia obri una enquesta per conèixer les inquietuds i necessitats de la població infantil i adolescent

26 abr 2022

L’Ajuntament de Xàbia, conjuntament amb l’Associació Quera, ha iniciat una enquesta de població infantil i adolescent, per conèixer les seues inquietuds i necessitats.

Xiquetes, xiquets i adolescents, tindran com altaveu una enquesta en línia on podran opinar al voltant de qüestions sobre el tipus d’oci, l’ús d’equipaments, mobilitat, seguretat, participació, entre altres.

Aquesta campanya que es pot trobar al web municipalhttps://forms.gle/6UHJxw3MXqxYNtpC7

i a les xarxes socials de l’Ajuntament, també es troba físicament ubicada a diferents espais municipals, i compta amb un reforç amb l’edició de fullets que s’han repartit als centres educatius i que inclouen el codi QR que remet directament a l’enquesta.

El test pregunta sobre el nivell d’ús o coneixement dels parcs i zones de jocs, sobre les dotacions culturals o esportives municipal, les possibilitats al barri, les preferències d’oci o de mitjà de transport, així com l’opinió sobre el nivell de seguretat al poble, la participació a l’escola o a casa i a altres estaments com les associacions o l’Ajuntament. Per últim també es vol saber quins són els coneixements dels joves sobre els canals de participació que tenen al seu abast o dels mitjans de comunicació.

La regidoria d’infància, dirigida per Montse Villaverde, reivindica un cop més a la ciutadania més jove, donant suport a projectes com els que du a terme l’Associació Quera, la qual treballa la participació infantil i adolescent, i que té com a finalitat defendre els drets d’aquests.

“El teu poble t’escolta”, naix de la necessitat d’actualitzar la informació per  promoure la participació infantil, que és un dret, així com un dels quatre principis fonamentals de la Convenció sobre els Drets del Xiquet, la qual estableix que els Estats han de garantir que es tinga en compte l’opinió de la infància en funció de la seua edat i maduresa.

Així mitjançant aquesta acció conjunta, es promou el treball en xarxa i l’associacionisme per tal d’aconseguir un desenvolupament saludable de la infància i l’adolescència, amb un acompanyament de l’adultesa que els permeta relacionar-se, prendre decisions i anar adquirint responsabilitats.