Xàbia activa el dispositiu especial de vigilància forestal durant la Setmana Santa i Pasqua

13 abr 2022 La platja de l'Arenal també comptarà aquestes vacances amb servei de socorristes

L'Ajuntament de Xàbia activarà demà el servei especial de vigilància i forestal durant els dies festius de Setmana Santa i Pasqua. Tal com explica el regidor de seguretat i prevenció d'emergències, Juan Ortolá, Protecció Civil desplegarà un equip de sis persones des del dijous sant al dilluns de pasqua i el pont de Sant Vicent. Com és habitual, se situaran en punts estratègics amb bona visibilitat del terme municipal i en punts d'alta freqüentació com poden ser el parc de Pinosol.

Ortolá demana precaució a la població, especialment a l'hora de realitzar activitats que puguen suposar un risc d'incendi (barbacoes o ús de pirotècnia) i aprofita per a recordar que, en compliment del pla local de cremes, entre el dijous sant i el dilluns de Sant Vicent queden prohibides les cremes agrícoles en zones que estiguen a menys de 500 metres de masses forestals i en cas de decretar-se l'Alerta 3 (es pot consultar el nivell d'alerta en la web www.112cv.gva.es) l'ús de càmping gas i paellers en zones d'acampada o àrees recreatives.

També des de la regidoria de Platges, l'edil Toni Miragall informa que el dijous Creu Roja Xàbia reprén el servei de vigilància i socorrisme a la platja de l'Arenal, que ja va estar operatiu el passat cap de setmana i que tornarà a estar actiu des del dijous sant al dilluns de pasqua i el pont de Sant Vicent.

Serà l'inici oficial de la temporada de platges ja que amb l'actual contracte de vigilància, el servei en l'Arenal ja es prestarà tots els caps de setmana de maig.