La Biblioteca de Xàbia reforça amb novetats bibliogràfiques la seua secció internacional

13 abr 2022

La Biblioteca Pública de Xàbia ha encetat enguany un pressupost específic per a comprar novetats bibliogràfiques en les que nodrir la seua secció internacional, que inclou fons en idiomes holandès, anglès, alemany i francès. S’han adquirit lots de llibres en les quatre llengües i al llarg de l’any està previst incorporar més novetats.

A hores d’ara, el fons bibliogràfic de cada llengua arriba a 2.000 llibres (que s’estan catalogant amb la mateixa base de dades i amb els teixells que s’utilitzen en la Biblioteca) sobre tot novel·les d’escriptors recents i alguns de matèria, que provenen la seua majoria de donacions.

Per al préstec i consulta de llibres (que es gestiona amb el mateix carnet de la Biblioteca) cada nacionalitat té establert un dia i compta amb unes voluntàries que ajuden amb la catalogació, la informació i el préstec. Els anglesos estan dimarts pel matí (de 10 a 12 hores), els francesos els dimecres (de 10 a 12 i de 16:30 a 18:30 hores), els holandesos dijous de 10 a 12 hores i els alemanys, els divendres pel matí, de 10 a 12 hores.

A banda de ser un servei cultural per als residents estrangers, també és una opció a tenir en compte per persones que estiguen estudiant idiomes i vulguen millorar practicant la lectura.

La secció internacional de la Biblioteca de Xàbia està en actiu des de 2004, quan l’Ajuntament va signar un conveni de col·laboració entre un grup de residents –que es comprometien a facilitar libres a canvi de que la Biblioteca els cedira un espai per posar-los i fer el préstec.

Els seus fundadors van ser Cornelis Romeijn i Jan Carel Van Den Burg, qui cediren i inventariaren els primers lots en uns inicis en els que van ocupar un espai reduït situat en el soterrani de la Biblioteca. Desprès es van traslladar a la segona planta, on segueix la seua seu. En l’actualitat, ocupen un espai compartit, dividit en quatre apartats d’iguals dimensions, organitzats per llengua. S’ha augmentat el nombre de prestatgeries, arribant a 12 per a cada nacionalitat.

Fins abans de la pandèmia, la Secció Internacional utilitzava una parada del mercat buida per a alliberar els llibres que no volien; podia agafar-los qualsevol a canvi d’una donació en metàl·lic i els diners recaptats es destinaven a la compra de novetats bibliogràfiques.

Des de la Biblioteca i les regidories de Cultura i Atenció Al Resident volen agrair a les persones que al llarg de 18 anys han estat mantenint aquest servei, i sobre tot a les que el continuen hui dia: a Dominique, de la secció francesa, a Brigitte i Doris de la secció alemanya, a Jolande, de la secció holandesa i a Alma, de la secció anglesa. També agrair especialment a Milagros Uriarte que està ajudant en la tasca de catalogació dels llibres.