Xàbia recull porta a porta el cartó als comerços per a evitar que l'ús industrial col·lapse els contenidors d'ús domèstic

08 abr 2022

L'empresa encarregada de la recollida de residus i neteja viària a Xàbia informa els comerciants dels nuclis urbans que tenen a la seua disposició un servei gratuït de recollida de paper-cartó "porta a porta” i que els contenidors blaus de les illes o punts verds estan destinats exclusivament a l'ús domèstic.

La implicació dels comerços que generen un alt volum de cartó és essencial per a millorar la imatge del municipi –evitant el col·lapse dels punts de recollida domèstics- i potenciar la recollida selectiva, reduint així els costos de gestió.

El servei de recollida de cartó es presta en horari nocturn, de dilluns a dissabte, pels nuclis urbans al llarg d'uns itineraris marcats.

Per a un bon funcionament és necessari separar el cartó d'altres residus com a plàstics, fleixos, fusta, suro blanc, envasos, orgànics, etc, reduir el volum plegant les caixes i traure-les a última hora de la jornada, apilades en un lloc en què no molesten, ni puguen volar-se.

Quant a residus voluminosos, com ara palets, fustes, suro blanc o plàstics d'embalatge han d'emportar-se a l'Ecoparc, situat en Camí de les Sorts, igual que un altre tipus de desfets “especials” com capsules de café, piles, tintes, artefactes elèctrics, que han d'emportar-se a l'ecoparc o a punts de recollida específics en supermercats o botigues especialitzades.

Davant qualsevol dubte o suggeriment, poden contactar amb l'equip d'educació ambiental de l'empresa en el correu eaxabia@tetma.com o el telèfon

96 610 21 25.