AJUDA A UCRAÏNA DES DE XÀBIA

Ací trobaràs tota la informació relacionada amb l'ajuda humanitària als afectats

XÀBIA

RECOLLIDA DE MATERIAL

L'Ajuntament de Xàbia se suma a la campanya de recollida de material d'emergència per al poble ucraïnés organitzada per la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

 

La col·lecta començarà aquest dimecres 9 de març i –inicialment- es prolongarà fins al 18 de març. La recollida se centralitza en el Casal Foguerer (situat en una planta baixa en la plaça Constitució) i estarà coordinada pel voluntariat de Protecció Civil Xàbia.

 

També col·laborarà la Policia Local amb una bústia en la reguarda per si a algú li és impossible fer el donatiu dins de l'horari del punt de recollida oficial.

 

 

275432313-262172342777503-4032547479627233060-n

 

EMPADRONAMENT

Portal del Clot- Av. Trenc d,Alba, núm. 2. Telefon cita prèvia 965790500, o per web ajxabia.com – cita prèvia-triar OAC.

Documentació

  • PASSAPORT
  • AUTORITZACIÓ PER A EMPADRONAR-SE DEL PROPIERTARI DE L'HABITATGE
  • DOCUMENTACIÓ ACREDITATIVA DE LA PROPIETAT (escriptura, reba aigua, llum, ibi)


(Important: ha de coincidir el nom del qual signatura l'autorització amb el nom del rebut)

Si el té: document d'autorització d'eixida del país.


TARGETA SANITÀRIA

Centre de Salut (Plaza Constitució)

Cita prèvia presencialment en el taulell.

Documentació: Certificat empadronament, Passaports.

Si els acull una família, DNI d'algun membre de la família acollidora.

 

DONATIUS ECONÒMICS A ORGANITZACIONS PRESENTS EN LA ZONA DEL CONFLICTE

 

ACOLLIMENT

Quant a l'acolliment de refugiats, l'Ajuntament informa que, seguint les últimes indicacions de la Generalitat, està ha de canalitzar-se obligatòriament a través de la web www.gvaoberta.gva.es/es/ucrania.

Les persones particulars, entitats locals, ONGs o altres organismes han de formalitzar el seu oferiment d'habitatges o habitacions a través d'un formulari allotjat en aquesta web.
Així mateix, preguen que qualsevol persona que ja estiga en contacte o acollit a persones o famílies ucraïneses que han arribat pels seus mitjans ho comuniquen a les autoritats locals perquè els assistisquen i informen correctament dels passos que ha de complir per a regularitzar correctament la seua situació.

ATENCIÓ A UCRAÏNESOS DESPLAÇATS A XÀBIA

SOLITITUD D'ASIL

La PROTECCIÓ INTERNACIONAL (ASIL) es pot sol·licitar en els llocs fronterers, en aeroports i ports internacionals.

Dins del territori espanyol, es gestiona en les comissaries de la Policia Nacional, Oficines d'Estrangeria autoritzades, i en la OAR (Oficina d'Asil i Refugi).

Si estàs a Xàbia i necessites sol·licitar asil per a algun familiar nouvingut has de dirigir-te a l'oficina d'Estrangeria de la Comissaria de la Policia Nacional de Dénia (carrer Castell d'Olimbroi número 5) i telèfon 965783851.

**IMPORTANT: S'ha de sol·licitar una cita per cada membre de la família o parella que desitge sol·licitar protecció internacional.

**Per a informació detallada, orientació i ajuda en la tramitació, la Generalitat Valenciana té unes oficines i telèfons gratuïts (900404403), dins del programa ATLES (migració i refugi).

SOL·LICITUD D'AJUDES MUNICIPALS EMERGÈNCIA SOCIAL

En el cas de necessitar AJUDES D'EMERGÈNCIA SOCIAL han de sol·licitar-les a l'Ajuntament de Xàbia a través del Centre Social (Carrer Rafael Echagüe 5 o telèfon 965 79 41 42)

OTROS ORGANISMOS DE AYUDA
  • CRUZ ROJA XÀBIA. Avenida d’Alacant,12. Teléfono: 965 79 19 61
  • CÁRITAS PARROQUIA DE LA MAR. C. Pío X, 9. Teléfono: 965 79 12 86
  • CÁRITAS PARROQUIAL SAN BARTOLOMÉ. Avenida d’Alacant, 10.

 

SOLIDARITAT VALENCIANA AMB UCRAÏNA

Informació de la Generalitat Valenciana: https://gvaoberta.gva.es/es/ucrania

Descàrregues