L'Ajuntament de Xàbia posa en marxa punts de wifi gratuït en el Centre Històric, Duanes i Arenal finançats per la UE

10 feb 2022

L'Ajuntament de Xàbia està instal·lant una nova xarxa wifi dins del programa WiFi4EU finançat per la Unió Europea i que promou el lliure accés dels ciutadans a la connectivitat wifi en espais públics com a parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus de municipis de tota Europa.

El regidor de Noves Tecnologies, Ximo Segarra, ha explicat que s'han previst tres xarxes per a donar servei als tres nuclis urbans. En el Centre Històric s'ha desplegat als voltants de l'Ajuntament, sumant-se a la qual ja dona servei en la plaça Constitució des de Play Jove. En el port la xarxa abasta el passeig marítim i en l'Arenal –que encara en està en fase d'implantació- donarà cobertura al passeig David Ferrer i a un tram del Primer Montañar.

Segarra ha afegit que al poble i port ja estan operatives –s'accedeix a través de la xarxa WiFi4EU- i que en l'Arenal està previst activar-la abans de Setmana Santa ja que precisa d'una infraestructura més complicada i potent perquè s'estima que és major el nombre potencial d'usuaris.

L'edil ha apuntat que aquesta xarxa, instal·lada per l'empresa comarcal Fox Telecom, ha suposat una inversió de 15.000 euros, que està subvencionada al 100% per la Unió Europea.