Xàbia obri aquest dimarts el nou parc infantil del Freginal

31 ene 2022 L'espai, totalment renovat, tancarà a les nits per a evitar vandalisme

El barri del Freginal de Xàbia estrena aquest dimarts el parc infantil de la plaça Xàtiva, un espai per a l'oci totalment renovat.

El disseny, que recull les peticions de la pròpia infància –canalitzades a través del Consell dels Xiquets- té dues zones de jocs diferenciades; una per als més xicotets i una altra amb un bloc de jocs infantils (amb un jumper play per a salts) tot entorn de la temàtica triada sobre contes de fades, simulant castells, torrasses o carrosses.

El parc té també una zona pensada per a adults, amb elements gimnàstics per a donar una opció d'entreteniment saludable per als qui acompanyen al parc. L'espai compta amb papereres i mobiliari nou, manté l'arbre central com a zona d'ombra i en els marges tindrà plantes autòctones aromàtiques, de fàcil manteniment i amb una altura que garanteix la visibilitat del parc des de l'exterior. I és que s'ha fet un esforç per a evitar el vandalisme o que s'use com pipican, instal·lant lluminàries específiques i un clos metàl·lic perimetral que es tancarà a les nits. Així, l'espai estarà obert de 8 a 20 hores a l'hivern i les nits d'estiu, es prolongarà el seu horari fins a les 22 hores.

Des de l'Ajuntament confien que es faça un ús respectuós d'aquest parc renovat i es tinga en compte que els xiquets i xiquetes del municipi tenen dret a gaudir d'espais dignes per a jugar i socialitzar.

Hui l'alcalde, José Chulvi,i la regidora d'Infància, Montse Villaverde, han supervisat el parc prèviament a signar la recepció de l'obra.

Demà a les 17 hores obrirà ja les seues portes a tots els xiquets amb un senzill acte en el qual el Consell dels Xiquets tindrà el seu protagonisme.

L'obra ha sigut realitzada per l'empresa Domingo Serna Construcciones Metàl·liques i ha suposat una inversió municipal de 208.204,26 euros (IVA inclòs).