L'actriu María Galiana estrena a Xàbia un recital musicalitzat amb els poemes que més han marcat la seua trajectòria vital

27 ene 2022 La intèrpret estarà acompanyada en “Yo voy soñando caminos” pel baríton Luis Santana i el pianista José María Berdejo

El públic de Xàbia podrà gaudir aquesta primavera del treball més personal d'una de les actrius espanyoles més volgudes i respectades de les arts escèniques. La interprete María Galiana (guanyadora d'un Goya pel seu paper en la pel·lícula Solas i molt coneguda per formar part de la família Alcántara en la sèrie Cuéntame qué te pasó) farà parada en el municipi amb la gira inaugural del seu espectacle “Yo voy soñando caminos”.

Es tracta d'un preciós recital en el qual Galiana interpreta textos dels autors que més li han marcat en la seua trajectòria vital, com Antonio Machado, Jorge Manrique, Amado Nervo, Benedetti o León Felipe. Estarà acompanyada al piano per José María Berdejo, alternant amb la meravellosa veu del baríton Luis Santana.

L'espectacle programat per la regidoria de Cultura per al divendres, 6 de maig, serà a l'església de Sant Bertoméu a les 21’30 hores i comptarà amb la subvenció de l’Institut Valencià de Cultura.

María Galiana va nàixer a Sevilla. Llicenciada en Filosofia i Lletres, va exerciŕ com a professora fins al 2000, any en què Benito Zambrano li ofereix un personatge en la molt premiada pel·lícula Solas i després també ha treballat amb directors com José Luis García Sánchez, Fernando Trueba, Jaime de Armiñan, José L. Cuerda o Vicente Aranda. La sèrie Cuéntame cómo pasó la va convertir en un dels personatges més estimats per a l'audiència: l'àvia Herminia.

Paral·lelament ha desenvolupat destacables projectes teatrals com a “Asamblea de Mujeres d'Aristòfanes o “Conversaciones convmamà” (totes dues dirigides per Juan Echanove), “La casa de Bernarda Alba” dirigida per Amelia Ochándiano o “Les troianes d'Eurípides” en el Festival de Teatre Clàssic de Mèrida.

L'actriu ha sigut guardonada amb la Medalla d'Andalusia, el Goya a la millor actriu de repartiment per Solas, el Premi Iris o la Medalla al Treball.