El carrer Sant Domènec serà per als vianants a partir de febrer

25 ene 2022

Dos mesos després de la conversió en zona de vianants del carrer Nou de Xàbia, un dels seus vials veïns segueix els seus passos. Es tracta del carrer Sant Domènec, de característiques similars al carrer Nou, el que també dirà adeu als cotxes aparcats en favor de les persones.

La mesura, acordada pels departaments de Vies Públiques i Policia Local, entrarà en vigor a partir del 1 de febrer i donarà una major seguretat a la zona, garantint l'accés als vehicles d'emergència en cas de necessitat, a més de reforçar la qualitat de vida en aqueix carrer.

Encara que el trànsit i l'aparcament queda restringit, les persones residents podran sol·licitar una targeta identificativa amb la qual podran continuar accedint als seus aparcaments o fer tasques de càrrega i descàrrega. (Poden sol·licitar-les en les dependències de la Policia Local en el Portal del Clot).

Així mateix, conscients de la reducció d'aparcament en aquesta zona després de la prohibició d'estacionar en tots dos carrers, el Consistori ha alliberat part de les places de l'aparcament de la plaça Constitució que estaven reservades a l'ús rotatori. Tal com explica la regidora de serveis, Kika Mata, -fins ara- de les seues 500 places, només la meitat d'oferien per a abonaments veïnals, havent-se generat una llista d'espera. Enguany s'han alliberat un 15% més, acabant amb aquesta llista i obrint la possibilitat a noves sol·licituds (aquest tràmit es pot realitzar en el propi pàrquing).