Xàbia busca fidelitzar al públic amb una variada agenda cultural amb cicles musicals i actuacions teatrals de gran nivell

19 ene 2022 Exposicions, presentacions literàries, cinema en valencià, festivals i la continuïtat del 125 aniversari de l'arribada de Sorolla arredoneixen la programació

El departament de Cultura de Xàbia té clar el seu propòsit d'any nou: continuar atrapar al públic amb una oferta variada i de gran qualitat. El regidor Quico Moragues ha presentat hui la nova programació per al primer quadrimestre, una agenda repleta de propostes més que interessant de gèneres que abasten el teatre, la música, el cinema, l'art i la literatura.

L'edil ha mantingut tots els cicles: música clàssica, Jazz a 100, teatre i teatre infantil, cinema en valencià i Dijous de Comèdia, a més dels festivals Xàbia Folk i el de Ojos Rojos, que canvia les seues dates i se celebrarà a la primavera. També tindrà continuïtat el 125 aniversari de l'arribada de Sorolla a Xàbia, amb la presentació del llibre “Xàbia en la vida i obra de Joaquín Sorolla”, conferències i la inauguració de l'escultura de bronze que està ultimant l'artista Javier de Benito.

Moragues s'ha mostrat molt il·lusionat també per l'exposició “El Segle de Balenciaga” que protagonitzarà l'agenda artística de l'estiu i per l'altíssim nivell dels concerts programats tant en el cicle de música clàssica (amb el quartet Casulana, el quintet de la Filharmònica de Berlín, l'espectacle de música sacra Il Dolce Incontro o el quintet Azahar Ensemble) com a Jazz a 100 (amb Juana Guillem & Jazz trio, Jeff Jerolamon jazz experience, el grup de neo-soul en valencià liderat per Pete Lala, el quartet de Nacho Mañó o Valmuz).

En teatre tindrà tot el protagonisme l'humor amb actuacions com la de la coneguda còmica Emma Ozores, que representarà l'obra “L'últim que apague la llum” i espectacles com “De totes les belles, les més bellotes”, “Va com va” de Marina Mulet i la comèdia teatral sobre l'Espanya buidada “Las Mañas” de Teatre Artimaña. I tornen els monòlegs de Dijous de Comèdia amb Rocío Ladrón de Guevara, Darío Piera, Chely Capità, Saray Cerro i Paco Enlaluna

També hi haurà diverses actuacions infantils, de teatre, de marionetes i pel·lícules dins del cicle Cinema en Valencià.

L'agenda es completa amb exposicions en totes les sales, ja programades fins a estiu de 2023 i presentacions literàries, de publicacions municipals o actes al voltant de la lectura que impulsa la Biblioteca per la Setmana del Llibre, que enguany es dedica a Joan Fuster.

L'edil ha apuntat que el departament continua tancant actuacions, per la qual cosa encara pot haver-hi alguna sorpresa, i ha lliscat que també s'està treballant perquè el Xàbia Folk (al maig) tinga un cap de cartell molt potent per a commemorar la seua 20 edició.

Moragues ha animat a tota la població a gaudir de la cultura, que serà present tots els caps de setmana –excepte quan hi haja festes- sempre amb accés gratuït o preus molt populars.