Xàbia ofereix un taller gratuït a pares i mares d'adolescents sobre sexualitat

17 ene 2022

La regidoria de Joventut de Xàbia ha programat un taller sobre sexualitat per a pares i mares d'adolescents, una temàtica lligada a les esferes més íntimes de la vida i sobre la que, en moltes ocasions, resulta difícil parlar amb els fills.

Segons expliquen des del departament que coordina Montse Villaverde, aquesta escola s'ha organitzat en tres sessions (els dies 10 i 17 de febrer i 3 de març); s'impartirà a la Casa de Cultura, en horari de 19 a 20.30 hores, i està dirigit prioritàriament a pares i mares de joves entre 12 i 16 anys.

La inscripció, gratuïta, es pot formalitzar ja a través del correu angels.oliver@ajxabia.org

Els temes que s'abordaran són: sexualitat i afectivitat, diversitat familiar i famílies lliures d'estereotips; educació afectiu-sexual per a previndre la violència de gènere i afavorir la igualtat, pornografia i xarxes socials, recursos especialitzada en Educació afectiu-sexual i la declaració de drets sexuals.

Amb aquest taller es pretén facilitar un espai a les persones que vulguen participar de l'educació emocional i sexual dels seus fills i filles perquè puguen gaudir d'una sexualitat plena i saludable, aprendre a resoldre o abordar situacions relacionades que els inquieten o buidar dubtes sobre el desenvolupament dels fills. També es revisaran els estereotips, mites i creences limitants.

Els especialistes en sexologia ressenyen que aprendre de sèries de televisió o internet no és la millor manera ni la informació més veraç, al mateix temps que destaquen l'important que és lligar la sexualitat amb l'afecte, el respecte a un mateix i als altres, coneixement del cos i dels sentiments. Recomanen als pares i mares acompanyar-los en aquest procés, per a dotar-los d'eines que els ajuden a mantenir relacions sanes i plenes en les diferents etapes de la vida