Xàbia aborda amb el cicle “El món que ens ve” l'allau tecnològica que està canviant la realitat social

30 dic 2021 El Consistori també manté els esdeveniments per a fomentar el “beachworking” i la relació entre nòmades digitals

El departament de Foment Econòmic i Creama Xàbia inicien el 2022 amb una agenda repleta de formació en l'àrea de noves tecnologies. L'any arranca amb un nou cicle de conferències XàbiaTIC denominades "El món que ens ve" enfocada als diferents conceptes tecnològics d'actualitat com el Big Data o el Blockchain, entre altres.

La primera conferència serà el 12 de gener amb el suggeridor títol: "El whatsapp... i el que no sabem", una formació sobre el que hi ha darrere de la informació que normalment compartim a través d'aquesta eina.

El 19 de gener s'abordarà el blockchain o tecnologia del bitcoin i com canviarà les nostres vides. Ja el 2 de febrer tindrà lloc la XàbiaTIC "La internet de les coses" ja que, cada vegada més, són més les aplicacions que s'insereixen en els objectes quotidians per a fer-nos la vida més fàcil. I, finalment acabarà el cicle parlant del Big Data, o com les dades són el nou "mannà" del segle XXI per a empreses com Facebook, Google...

La programació que coordina l'ADL Tecnològic es complementa amb cursos destinats a tots els treballadors/as o empresaris/àries que vulguen formar-se en habilitats tecnològiques per a tindre més possibilitats de potenciar les seues capacitats en el futur. Així, del 26 al 28 de gener tindrà lloc el curs "Siguem SOVITAERC...llig a l'inrevés", una picada d'ullet a la creativitat i a com, treballant diferents eines, podem incorporar-la al nostre dia a dia.

També del 15 al 17 de febrer tindrà lloc un curs presencial amb Improvivencia després de la bona acollida que va tindre en l'anterior trimestre. Es titula "Parleu, parleu... maleïts" i en ell s'impartiran tècniques per a véncer la por de parlar en públic. Ja al març tindrà lloc un altre curs d'estratègia empresarial que es realitzarà del 8 al 10 de març.

Beachworking

També hi haurà diversos esdeveniments del moviment “Beachworking” especialment enfocats a fomentar la relació de nòmades digitals i persones amb inquietuds. En aquest sentit, el pròxim 24 de febrer tindrà lloc el "Wine Digital" en el qual es compartiran experiències d'emprenedors relacionats amb el món del vi i les noves tecnologies i es crearà un punt de trobada per a compartir experiències. I el 25 de Març finalitzarà el trimestre amb el "Pechakucha", una trobada organitzada pel coworking Sun and Co que reunirà ponents de diferents perfils per a presentar els seus projectes i idees (4 en anglés i 4 en castellà).

Tal com assenyalen des de l'àrea que dirigeix l'edil Marta Bañuls, amb aquesta programació, el Beachworking tracta d'innovar aportant valor i coneixements a tota la comunitat que ho forma. Donada la seua gran acceptació, aquesta comunitat creix cada dia incorporant noves experiències emprenedores i servint de corretja de transmissió entre emprenedors, persones amb inquietuds o amb idees empresarials o nòmades digitals que ens visiten. Amb això, i cada vegada més, Xàbia s'està convertint en un destí tecnològic de primer ordre.