La volta del Calvari estrena una nova pintura artística firmada per Luis Javier Gayá

29 dic 2021 El projecte ha estat encomanat per els portadors de la imatge de Jesús Nazareno

Els portadors de la imatge de Jesús Nazareno, amb la col·laboració de la Confraria de Jesús Nazareno, han encarregat la pintura artística de l'interior de la cúpula del Calvari, una iniciativa amb la qual volen contribuir a dignificar l'ermita de Jesús Nazareno.

Els olis porten la signatura del prestigiós pintor Luis Javier Gayá. L'artista madrileny ha realitzat quatre tondos en les petxines de la cúpula de l'Ermita del Calvari en els quals es representa als quatre evangelistes, unes pintures de gran bellesa i que segueixen un ordre cronològic segons apareixen en els evangelis canònics.

Són quatre obres a l'oli i pa d'or sobre llenç. Perquè les obres siguen més neutres i s'integren millor amb la decoració de l'Ermita s'han realitzat amb la tècnica de la grisalla, utilitzada des del segle XIV i basada en l'escala de grises. S'observen en les mateixes el realisme poètic i líric que el caracteritzen.

Els portadors volen agrair Luis Javier Gayá, la seua col·laboració i, sent conscients del seu elevat caixet, l'ajust econòmic que els ha facilitat a causa del seu amor per Xàbia i la seua admiració pel Nazareno. Gayá compta amb innombrables premis nacionals i internacionals, entre ells el premi “Reina Sofia”, el “Espiral de les Arts” o el de l'Institut Britànic.

La intervenció, que ha comptat amb l'autorització i suport tant de l'Ajuntament de Xàbia com de Cura Rector de la Parròquia de Sant Bartolomé Apóstol completa l'ornamentació de la cúpula. Els portadors han volgut agrair totes les col·laboracions que els ajuden a prosseguir amb la dignificació de l'Ermita del Calvari per a Jesús Nazareno.