Els emissaris s'avancen enguany i acamparan a Xàbia a l'espera dels Reis Mags que arribaran amb vaixell la vesprada del dia 5

20 dic 2021 La Comissió de Reis manté tots els preparatius per a la cavalcada que reparteix il·lusió entre els més xicotets

Després de la visita llampec de l'any passat, aquest nadal Xàbia redobla la il·lusió per rebre als Reis Mags d'Orient i, per això, està ultimant tots els preparatius perquè puga celebrar-se com és tradicional: amb una cavalcada plena de colorit i música que la vesprada del 5 de gener repartisca alegria als més xicotets del municipi.

Les regidores de festes, Kika Mata i Rita Berruti, han presentat hui al costat de la comissió de Reis Mags els actes que estan preparant per a celebrar l'arribada de Melchor, Gaspar i Baltasar, una previsió que –no obstant això- estarà condicionada a l'evolució de la pandèmia i a les recomanacions que es facen des de Sanitat però que, de moment, segueix en peu. I amb moltes novetats.

Perquè, com han revelat, els emissaris reals ja han anunciat que enguany s'avancen i estaran acampats a Xàbia des del 3 de gener per a acabar d'embolicar regals i rebre les cartes dels xiquets i xiquetes de la població.

El campament real s'alçarà al parc Montaner i estarà ambientat amb un pesebre vivent i animalets. S'ha previst que estiga obert a visites les vesprades del 3 i 4 de gener (de 16 a 20 hores), amb control d'aforament i seguint un itinerari recomanat per a evitar aglomeracions. Allí hi haurà una bústia per a tirar les cartes, però hi haurà moltes més opcions per a depositar les llistes de desitjos.

Del 26 de desembre al 4 de gener estaran disponibles tres bústies fixes en la parròquia del Loreto, el passeig David Ferrer i la plaça de l'Església. Els emissaris també recolliran missives el 2 de gener (a partir de les 17 hores) de manera itinerant per Duanes i el 3 de gener (també des de les 17 hores) al costat de l'arbre de nadal de l'Arenal.

Serà la vesprada del 5 de gener quan arriben Melchor, Gaspar i Baltasar. Com és el seu costum, es desplaçaran fins a Xàbia amb vaixell i desembarcaran sobre les 17 hores en el moll pesquer, on començarà una cavalcada per Duanes i el Centre Històric (finalitzarà en la placeta del Convent) que enguany serà sense parades per a evitar concentració de persones. Un sèquit en el qual participaran els quintos del 2021 i 2022, dos grups de ball, les colles Portitxol, Xirimitab’s i la banda del Centre Artístic Musical de Xàbia i tancarà una gran carrossa amb els tres reis.

Les responsables dels festejos han volgut agrair a totes les comissions –Loreto, Fogueres i Moros i Cristians, així com a molts veïns i veïnes la col·laboració que estan prestant a la Comissió de Reis amb una 'única motivació comuna: crear il·lusió als xiquets i xiquetes de Xàbia en aquests temps tan difícils que els ha tocat viure.

Des de la regidoria de Festes s'ha insistit a demanar tota la col·laboració possible als quals assistisquen a aquests actes, recordant la importància de portar les màscares, mantenint les distàncies i utilitzant gel hidroalcohòlic) i han demanat comprensió per si les circumstàncies obliguen al fet que fer algun canvi sobre el que es preveu.