Xàbia promociona l'esport adaptat en els centres educatius per a commemorar el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional

29 nov 2021

La regidoria d'Esports de Xàbia fa un pas més en el seu compromís per promoure l'esport inclusiu i aquesta setmana, en la qual es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, ha programat diverses accions de vissibilització i conscienciació.

El regidor responsable, Alberto Tur, ha explicat que al llarg de la setmana es realitzaran activitats esportives inclusives en els propis centres educatius. Serà en horari lectiu i en coordinació amb els col·legis perquè arribe a tots.

La campanya es desenvoluparà en dues fases per seguretat Covid i aquesta setmana arribarà al Graüll, Arenal i IES Número 1, mentre que a la resta ho farà després de les vacances nadalenques.

Per al dijous, 2 de desembre, s'ha programat una taula redona sobre “Diversitat i Esport” a les 19’30 hores a la sala multiusos de l'IES Número 1 en la qual participaran Miquel Ivars (Director del col·legi Raquel Payà), Jimmy Higueras (Associació Condemnats a la Vorada), Daura Roselló (esportista a) amb el regidor d'Esports de Xàbia com a moderador.

Una de les accions preparades amb més afecte és un vídeo per a xarxes socials protagonitzat per esportistes locals i que es llançarà el divendres 3, Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional.

I és que Xàbia porta diversos anys apostant per l'esport com a eina per a la inclusió i superació. Des de la regidoria s'han impulsat diferents clinics d'esport adaptat i fins i tot va acollir una jornada sobre esport adaptat organitzada conjuntament amb la Fundació Cent Anys Llevant Unió Esportiva. Enguany aquestes iniciatives puntuals han pres forma definitiva amb l'obertura de l'escola esportiva municipal Supera’t específicament plantejada per a persones amb diversitat funcional que vulguen realitzar activitat físic esportiva personalitzada i tutoritzada per personal qualificat.