Xàbia atorga ajudes de fins a 8.000 euros als beneficiaris del pla Parèntesi II

22 nov 2021

L'Ajuntament de Xàbia ha aprovat la concessió de 267.000 euros dins de la línia d'ajudes Parèntesis II cofinançades entre la Generalitat, la Diputació i l'Administració local per a fer costat als autònoms i xicoteres empreses l'activitat de les quals va resultar damnificada per les restriccions Covid.

Tal com explica el regidor d'Hisenda, Ximo Segarra, aquests 267.000 es repartiran entre 39 beneficiaris (que complien els requisits de la convocatòria), que rebran entre 2.300 i 8.000 euros segons la justificació de les seues despeses. L'ajuda s'ingressarà al llarg dels pròxims dies en els seus comptes.

Segarra ha apuntat que després d'aquesta segona convocatòria, Xàbia ha aconseguit repartir quasi 1’4 milions del 1’5 amb el qual estaven dotades les dues fases del pla Resistir, un balanç que plasma l'esforç administratiu que s'ha fet i la coordinació amb les gestories perquè aportaren el màxim de documentació.

L'edil ha recordat que el Consistori té pendent de resoldre una altra línia d'ajudes, 100% local i batejada com “Recuperem Xàbia” i per a les quals va reservar 600.000 euros, que es va llançar com a complementària al pla autonòmic i per a per a fer extensives les ajudes a sectors que no havien pogut acollir-se al pla parèntesi.

Aquestes ajudes directes són només una part de la resposta social i econòmica de l'Ajuntament de Xàbia a la crisi deslligada per la pandèmia. També s'han activat dos plans d'ocupació –amb un tercer en fase de preparació- s'han augmentat les ajudes de caràcter social i s'han aprovat mesures fiscals com l'exempció a la taxa per l'ocupació de la via pública en 2020 i 2021 o la baixada de l'IBI per al pròxim exercici.