El Consell dels Xiquets de Xàbia celebra el seu X aniversari com el canal de participació de la infància en el municipi

19 nov 2021

L'Ajuntament de Xàbia va celebrar aquest dijous un acte institucional per a commemorar el 10 aniversari de la creació del Consell dels Xiquets, un òrgan amb el qual la infància té una participació activa en les polítiques del municipi i poden aportar el seu perspectiva i opinió en els projectes.

La sessió, celebrada en el saló de plens, va arrancar amb el nomenament dels nous consellers, representants de tots els col·legis de Xàbia i que enguany seran:

Paz Peidro Sabalete, Sergio Caselles Segura, Inés Ferrer Buigues. Julia Badenes Catalá, Paula Ciscar Puga, Elsa Lifante Sala, Shaila Esquinas Devesa, Iris Cholbi Crisóstomo, Virgilio Gabaldón Llopis, Marc Cardona Catalá, Jaime Soler Ortuño, Carla Pascual Almansa, Lucía Ribes Sorribes, Daniela Ferrer Montaner, Lucas Mata Devesa, Isabella Castro Sánchez, Gisela Fernández Silva, Liam Matías García López, Alejandro Císcar Puga, Stephan Jevsejer i Daniela Arias Molina.

Els xiquets i xiquetes van poder escoltar a una de les membres fundadores del Consell, Amparo Cabrera, que va ser una de les conselleres en 2011 quan va nàixer aquest projecte il·lusionant i pioner. Cabrera va recordar l'enriquidora i divertida que va ser per a ella aquesta experiència.

També va intervindre Ferran Pascual, un dels consellers que va tindre la responsabilitat al costat dels xiquets i xiquetes de Xàbia de treballar i aportar idees per a la llei valenciana d'infància i adolescència.

I finalment, Marc Cardona –qui afronta el seu tercer any en l'òrgan de participació- va donar veu als actuals representants escolars i va traslladar al públic la il·lusió que els suposa poder opinar i decidir sobre assumptes que els interessen o projectes com les reformes dels parcs infantils que ja s'estan realitzant.

Tant l'alcalde, José Chulvi com l'edil de Participació, Montse Villaverde, van tindre molt present al regidor que va posar en marxa el Consell dels Xiquets, Cesc Camprubi, convertint a Xàbia en el primer municipi de la província d'Alacant que el posava en marxa i deixant clara la seua confiança en la infància com a col·lectiu capacitat per a exercir un paper actiu en la societat com a ciutadans de ple dret.

L'alcalde va apuntar que, a Xàbia pràcticament la cinquena part de la població total són menors d'edat. “Són un col·lectiu immensament major que qualsevol associació, grup social o empresarial que aspira a influir en les polítiques locals i, a més, un dels quals més els afectarà la planificació que hui fem de la ciutat”. Chulvi va convindre que “cal comptar amb ells, donar-los un paper protagonista en la transformació del municipi on viuen i un fòrum des del qual reivindicar els seus espais urbans i necessitats”.

Els responsables municipals van donar la benvinguda als nous consellers i els van emplaçar a implicar-se i a viure aquesta experiència tan especial “sent conscients que sou la veu de tots els xiquets i joves de Xàbia i que, si us ho proposeu i treballeu, podeu convertir en realitat el que desitgeu per a Xàbia”.