El Club de Lectura en valencià de la Biblioteca de Xàbia s'estrena amb una obra de Carme Miquel

18 nov 2021

El nou club de lectura en valencià adscrit a la Biblioteca Pública de Xàbia s'estrena amb l'obra “La mel i la fel” d'una escriptora amb gran vinculació amb la Marina Alta com és Carme Miquel.

Els aficionats a la literatura es reuniran el 13 de desembre a les 18’30 hores a la biblioteca del Centre Històric –que serà la seu d'aquest club- per a comentar aquesta novel·la. Hi haurà una presentació a càrrec dels coordinadors del col·lectiu, amb una introducció a l'autora i a l'obra llegida. Després es donarà espai als comentaris dels diferents membres, respectant l'ordre d'intervenció i el temps, tractant que siga igual per a totes i tots.

Tal com expliquen des de la Biblioteca, el grup es reunirà una vegada al mes i les lectures, al principi, es proposaran des de la pròpia biblioteca sobre la base de la disponibilitat d'exemplars per al préstec que tinguen a l'abast. Després ja seran els membres del club els qui les trien. En aquest sentit, el pròxim títol serà “Matèria de Bretanya”, de Carmelina Sánchez-Cutillas, nomenada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua Escriptora de l'Any 2020-201 i a la qual la Biblioteca de Xàbia dedicarà una programació específica el mes vinent.

El club de lectura en valencià ha sorgit arran de la trobada amb l'escriptor Joan Carles Ventura que va promoure el festival Xàbia Negra i que va servir per a posar en contacte a lectors en llengua valenciana amb inquietuds culturals. Si alguna persona està interessada a incorporar-se pot contactar amb el correu biblioteca@ajxabia.org

També hi ha actiu altre club de lectura en llengua castelllana que té la seu a la Biblioteca del port.