Xàbia celebra aquest dissabte el dia de la infància amb una jornada lúdica i gratuïta ambientada en el món màgic d'Harry Potter

16 nov 2021 L'Ajuntament també commemora el 10 aniversari del Consell dels Xiquets i realitzarà tallers en els col·legis sobre els drets infantils

La regidoria d'Infància de Xàbia ha decidit festejar aquest any de manera especial el Dia Internacional de la Infància. La regidora responsable, Montse Villaverde, ha assenyalat que des de l'Ajuntament s'ha pensat que, després de quasi dos anys de restriccions a la socialització, els xiquets i xiquetes mereixen gaudir d'una jornada festiva enterament dedicada a ells.

Serà aquest dissabte, 20 de novembre, de 10 a 14 hores en la plaça de la Constitució. I girarà entorn de l'univers màgic d'Harry Potter.

Hi haurà diversos tallers- des de varetes màgiques a pompes gegants, rocòdrom, tirolina, una diana gegant, un torneig de Quidditch, photocall, concursos de preguntes sobre Harry Potter i pintacares.

Per seguretat sanitària, per a participar en els tallers caldrà inscriure's prèviament de manera gratuïta en https://entradium.com/ca/events/jornada-magica-javea (es pot triar entre dos torns horaris), mentre que l'accés a les altres activitats és lliure.

La jornada –pensada per a xiquets i xiquetes d'entre 4 i 12 anys- comptarà també amb la participació de la particular “Patrulla Canina” de Xàbia: la unitat canina de la Policia Local, formada per Kosmo i Khalan, que realitzarà una exhibició de les seues tasques de detecció o cerca.

Amb aquest dia lúdic es culminarà una setmana de celebració, que començarà amb els tallers sobre els drets de la infància que hi ha programats en els centres escolars i tindrà una altra cita d'importància com l'acte institucional pel desé aniversari del Consell dels Xiquets, l'òrgan de participació ciutadana amb el qual el municipi fa participes als més xicotets de la gestió municipal.

L'acte, programat el dijous 18 a les 18’30 hores, també servirà perquè prenguen possessió els nous consellers que representen a tots els centres escolars de Xàbia.

En aquest sentit, Villaverde ha recordat que Xàbia va ser el primer municipi de la província d'Alacant a constituir un consell d'infància i donar oficialitat a una cosa tan important com escoltar els xiquets i xiquetes, les seues preocupacions i demandes, una iniciativa pionera i molt reproduïda en altres poblacions pròximes. Fruit d'això han sorgit diversos projectes i Xàbia ha aconseguit diversos reconeixements, com el de Ciutat Amiga de la Infància que atorga Unicef als municipis amb una trajectòria en defensa dels drets de la infància.