L'Ajuntament de Xàbia consciència contra la violència masclista amb la campanya “No estàs sola”

15 nov 2021

El departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia, dirigit per Montse Villaverde, reactiva un any més la campanya “No estàs sola” per a conscienciar i visibilitzar el maltractament cap a les dones i commemorar el dia Internacional contra la Violència de Gènere.

Villaverde ha recalcat que l'Ajuntament té un ferm compromís contra tota mena de violència masclista i per això, de manera constant, impulsa activitats educatives –moltes d'elles centrades en la població més jove- i recolza qualsevol iniciativa que supose augmentar les eines o recursos per a previndre i respondre davant qualsevol cas així com protegir les víctimes.

Una programació que s'intensifica cada mes de novembre amb accions puntuals de conscienciació i visibilització. Enguany es mantenen iniciatives amb gran acollida com el concurs audiovisual en els centres de secundària que premia els treballs que fomenten les relacions igualitàries i el curs coeducatiu sobre el mite de l'amor romàntic que s'ofereix en els instituts conjuntament amb la UNED.

Enguany la campanya de vacunació contra la violència de gènere també farà parada en els dos IES de Xàbia els dimecres 17 i 24 novembre, mentre que el dijous 18 eixirà al carrer per a recollir adhesions en els seus punts habituals: la plaça Marina Alta i al costat del mercat ambulant setmanal.

Aqueix mateix dia, l'edil d'Igualtat signarà el conveni d'adhesió de Xàbia a la nova plataforma de recursos contra la Violència de Gènere de la Marina Alta.

Altres actes programats són el taller “Si fa mal no és amor” dirigit a dones i que s'oferirà gratuïtament el divendres 19, a les 19 hores en el Centre Social. I el teatre Threesome (companyia Alarcón & Cornelles) centrada en la violència de gènere programada el divendres 26 de novembre, a les 20 hores a la Casa de la Cultura i per a la qual també s'ha programat una sessió dirigida als alumnes de secundària.

Com és habitual, el 25 de novembre –Dia Internacional contra la Violència de Gènere- l'Ajuntament acollirà un acte institucional en la plaça a les 12 hores perquè tots i totes puguen recolzar el rebuig a aquesta xacra social.