Xàbia rep el guardó Iglú Verd per superar el repte de recollida selectiva d'envasos de vidre durant la campanya Banderes Verdes

11 nov 2021 La iniciativa premia l'esforç de l'hostaleria local i al Consistori pel seu compromís amb el reciclatge de vidre i la lluita contra el canvi climàtic

L'Ajuntament de Xàbia ha rebut hui el guardó Iglú Verd concedit per Ecovidrio als municipis que s'han implicat aquest estiu en la recollida selectiva d'envasos de vidre.

Segons indiquen des de l'entitat, han sigut un total de 196 restaurants, bars i quiosquets de Xàbia els que han participat en la campanya “banderes verdes” que llança Ecovidrio en municipis turístics amb l'objectiu d'incrementar els nivells de recollida selectiva d'envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler per la sostenibilitat durant els mesos de major pressió turística.

Durant els dos mesos de duració de la iniciativa –juliol i agost- es va aconseguir recuperar en la localitat 482.613 kg d'envasos de vidre, la qual cosa ha possibilitat que Xàbia aconseguisca l'Iglú Verd pel seu compromís amb el medi ambient i el reciclatge de vidre.

L'acte de lliurament del guardó ha comptat amb la regidora de Serveis, Kika Mata, i el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes.

Durant la campanya Banderes Verdes, Ecovidrio -en col·laboració amb els ens locals - va habilitar en els municipis participants, més de 200 contenidors i va repartir 345 poals adaptats a les necessitats dels professionals hostalers. Amb un equip humà desplegat per tota la zona, l'entitat va recórrer els establiments hostalers per a informar de la campanya i fomentar la participació.

Quant a les dades de reciclatge d'envasos de vidre a Xàbia, en 2020 es van recollir fins a 1.469.854 kg de residus d'envasos de vidre, la qual cosa suposa 52,5 kg/habitant. Amb més de 241 contenidors, en la localitat ja hi ha un iglú per cada 116 habitants.