Xàbia recicla en els darrers 10 mesos més de 95 tones de tèxtil usat i supera així els registres de tot el 2020

04 nov 2021

La recollida selectiva del residu tèxtil a Xàbia continua millorant cada any. Segons les dades facilitades per Humana Fundació Poble per a Poble –entitat que gestiona aquest tipus de residus en la població- entre gener i octubre, els veïns i veïnes han depositat 95.469 kg de roba usada en els contenidors situats en la via pública, una xifra que ja supera el registre de tot l'any passat (90.320 kg).

“A hores d'ara, l'increment és del 5,7% i augmentarà encara més al tancament d'aquest exercici” apunten des d'Humana, que atribueixen aquestes xifres a una major conscienciació i sensibilització per part dels ciutadans.

A Xàbia hi ha un total de 42 punts on depositar la roba, calçat, complements i el tèxtil de llar que la ciutadania ja no utilitza i que poden allargar la seua vida útil gràcies a una gestió professional i transparent.

Les més de 95 tones recuperades per aquesta entitat sense ànim de lucre equivalen a 386.000 peces la gestió de les quals, que permetrà allargar la seua vida útil, implica un doble benefici: el primer és ambiental, perquè redueix la generació de residus i evita que acaben en un abocador. A més, la recuperació del residu tèxtil en el que portem d'any, ha evitat l'emissió de 302 tones de CO₂.

El segon benefici és social: consisteix en la creació d'ocupació verda, ja que Humana genera una ocupació indefinida per cada 30.000 kg de tèxtil recollit i destina una part dels recursos obtinguts a projectes socials.