El ple de Xàbia aprova la rebaixa de l'IBI en un 17%

04 nov 2021 L'Ajuntament autoritza una modificació de crèdits de 4’7 milions per a llançar un pla d'ocupació i costejar la reforma del Primer Muntanyar i del far

L'Ajuntament de Xàbia ha celebrat aquest matí un ple extraordinari centrat en assumptes de matèria econòmica.

Un dels acords de major abast i que més repercussió positiva tindrà en les economies dels contribuents ha sigut l'acord per a modificar a la baixa el tipus impositiu amb el qual es calcula l'IBI i que afavorirà que l'any vinent tots els rebuts baixen en un 17% respecte al que han pagat en 2021.

La mesura ha tirat avant amb els vots del PSPV, PP, Ciutadans per Xàbia i Ciutadans, mentre que Compromís ha votat en contra. En la sessió s'ha donat llum verda a altres modificacions en matèria tributària a nivell tècnic i de gestió però que no suposaran cap canvi en la valoració de les taxes i que estan encaminades a facilitar l'accés a bonificacions o el pagament de deutes pendents.

La Corporació, amb l'abstenció del PP, ha avalat també una important modificació de crèdits amb el qual el Consistori mou 4’7 milions a l'apartat d'inversions i que serviran per a finançar projectes estratègics com la rehabilitació de les dependències del Faro del Cap de Sant Antoni per a reobrir-lo al públic com a centre d'interpretació de la Reserva Marina.

També per a un projecte de reordenació en el Primer Montañar que assente el seu semipeatonalizació i el convertisca en una via més segura per als usuaris “vulnerables” com són vianants, esportistes o els qui circulen en bicicletes o altres vehicles de mobilitat personal.

En aquesta modificació també s'inclou un milió d'euros per a llançar un el tercer pla d'ocupació social per a 2022 amb –mínim- 45 llocs de treball temporal amb el qual es reforça al personal que es dedica al manteniment de zones verdes i forestals així com dels edificis municipals o espais urbans.