Un mural de l'artista Víctor Goikoetxea donarà la benvinguda al port de Xàbia

03 nov 2021

L'Ajuntament de Xàbia ha encarregat un mural a l'artista Víctor Goikoetxea que servirà per a donar la benvinguda als veïns i visitants del barri de Duanes i que girarà al voltant de motius mariners.

La pintura se situarà en un mur de l'aparcament municipal annex a l'avinguda del Port, un espai visible des de la carretera i pel qual també passen diàriament centenars de vianants després d'estacionar els seus vehicles en aquesta zona recentment asfaltada, il·luminada i que compta amb carregadors per a cotxes elèctrics.

Goikoetxea té previst iniciar el seu treball, titulat “Homenatge al Port” la setmana vinent. Segons els esbossos presentats, la pintura plasmarà l'essència marinera del port i les seues gents. Amb aquest projecte des de l'Ajuntament es pretén millorar la imatge dels espais públics, dotar a Duanes d'un nou atractiu cultural i donar suport a les arts plàstiques en un any especial com és el del 125 aniversari de l'arribada de Sorolla a Xàbia, plasmant així la importància històrica que ha tingut el port en la creació artística en general, i sobretot, en la pintura.

Víctor Goikoetxea és un els artistes bascos més rellevants de l'actualitat i àmpliament reconegut tant en la seua faceta d'escultor com en pintura monumental. A Xàbia, on passa llargues temporades, poden gaudir-se algunes de les seues obres com l'escultura homenatge a David Ferrer en el passeig de la platja de l'Arenal o pintures en espais particulars com l'existent al carrer Teuleria.