Xàbia estrena la setmana vinent l'exposició Sorolla en el seu paradís

29 oct 2021 L'àlbum fotogràfic del pintor es mostrarà a la Casa del Cable

El proper divendres, 5 de novembre, Xàbia estrena un dels plats forts de la programació commemorativa al voltant del 125 aniversari de l'arribada de Joaquín Sorolla a la població.

Es tracta de l'exposició “Sorolla en el seu paradís”, un passeig per l'àlbum fotogràfic del pintor o, el que és el mateix, pel seu ambient creatiu, els seus escenaris de treball, els ambients culturals de l'època i, com no, el seu entorn familiar. L'exposició tindrà una picada d'ullet especial amb el municipi ja que s'ha preparat un apartat especial que reflectirà la vinculació de l'artista amb Xàbia.

L'Ajuntament de Xàbia ha editat un catàleg sobre aquesta mostra, comissariada per la Fundació Museu Sorolla, que s'inaugura a les 19 hores a la Casa del Cable i estarà a la disposició del públic fins al 16 de gener.

Està previst que, a més de l'alcalde i el regidor de Cultura, assistisca a l'obertura la presidenta de la Fundació Museu Sorolla, María Dolores Giménez-Blanco Carrillo de Albornoz. També hi haurà una actuació de música de cambra a càrrec de l’agrupació orquestral Marinae Ensemble.

Aquest no serà l'únic acte cultural que se celebre este mes dins de l'homenatge a Sorolla. El divendres 12 de novembre es projectaran a la Casa de Cultura (a les 20 hores) els documentals “Sorolla il·lumina Londres” i “Sorolla Secret” produïts per Apunt.

I els dissabtes 6 i 27 d'aquest mes (a les 10’30 hores) hi ha programades dues rutes turístiques temàtiques i guiades, una pel Centre Històric i una altra en Duanes) la inscripció del qual es pot realitzar a la Casa de Cultura.

 

 

.