Una investigació col·lectiva sobre l'ensenyament des dels anys 50 a l'actualitat guanya l'II Premi d'Investigació Vila de Xàbia

22 oct 2021 Els autors del projecte són Francesc Reus i Boyd-Swan, Antoni Sesé Soler, Enrique Bas Espinós i Joaquim Carbonell Bellver

Un grup d'autors guanya l'II Premi d'Investigació Vila de Xàbia amb la seua proposta sobre “L'ensenyament a Xàbia: 1950 fins a l'actualitat”.

El projecte col·lectiu està recolzat pels autors Francesc Reus i Boyd-Swan, Antoni Sesé Soler, Enrique Bas Espinós i Joaquim Carbonell Bellver. Tots ells, persones amb grans inquietuds sobre la història local.

En la qual ha sigut la segona edició d'aquesta convocatòria que impulsa l’ Arxiu per a promoure i ampliar el coneixement del patrimoni i de la història local s'han presentat quatre propostes d'estudi i ha sigut un jurat format per Jaume Buigues i Vila (Institut d’ Estudis Comarcals), Esperanza Morais Camacho (Consell de Cultura), Vicenta Cruañes Moragues ( Amics del Museu), Vicent Chorro i Cabrera (Professor jubilat) i Juanjo Mes Cruañes (Arxiver Municipal) el que ha valorat la que versa sobre el sector educatiu com la més interessant.

Es tracta de la primera edició amb tema lliure (sempre dins del camp de les humanitats en l'àmbit local o comarcal) d'aquest guardó, que té una dotació econòmica de 4.000 euros. En la seua primera edició la temàtica era obligatòriament la vinculació del pintor Joaquín Sorolla amb el municipi, de la qual ara es compleix el 125 aniversari, i el guanyador va ser l'historiador David Gutiérrez Pulido.

Per a optar al premi, els candidats havien de presentar una memòria del projecte amb els principals punts a desenvolupar, metodologia i bibliografia que s'utilitzarà així com el currículum de la persona o dels membres de l'equip investigador.

A partir d'ara, amb l'adjudicació del guardó, els autors tenen un any per a desenvolupar la seua investigació i plasmar-la en un treball inèdit.