Creu Roja tanca la temporada de platges a Xàbia amb 4.485 assistències i 157 rescats

21 oct 2021

La regidoria de Platges de Xàbia, a través de Creu Roja, ha presentat un balanç del servei de prevenció, vigilància i salvament a les platges que es va iniciar per Setmana Santa i per primera vegada s'ha prolongat diàriament fins al cap del pont del Pilar.

Un dispositiu format per 50 efectius, distribuïts a les   platges de la Grava, Benissero, Arenal, Portitxol i Granadella i que també ha comptat amb dues embarcacions de salvament, una moto de rescat, així com dues ambulàncies i un vehicle d'intervenció ràpida fixos en platja.

Les principals xifres d'aquesta temporada són les relatives a assistències sanitàries, amb 4.485 serveis i els rescats: 157 entre nadadors en problemes i, sobretot, tripulants de caiacs i embarcacions en situació de perill.

I és que, com destaquen els coordinadors de l'equip de socorrisme, aquest estiu han enfrontat una temporada “molt activa” en la qual s'han produït nombroses intervencions de rescat  especialment en zones no vigilades, destacant la pesquera de Llop Marí i la cala en Caló. Han atés lesionats per accidents per caigudes, relliscades i salts des de les roques, així com practicants d'esports nàutics, sent destacades les assistències a practicants de caiac sense experiència.

En l'àmbit marítim, Creu Roja també ha prestat ajuda a embarcacions amb el risc d'enfonsament, realitzant evacuacions amb embarcacions, així com  col·laboracions amb Salvament Marítim en tasques de remolc en incidents lleus.

Altres dades que deixa l'estiu a les platges és el de persones extraviades, 19 entre menors i majors, i les 110 intervencions amb ambulància, de les quals 68 han derivat en trasllat a un centre hospitalari.

Quant al punt accessible per al bany assistit en l'Arenal, s'han prestat 192 serveis.

La temporada que ara acaba també ha inclòs un pla de resposta  especial concorde a les   mesures sanitàries produïdes per l'actual pandèmia que s'ha aplicat sense incidències destacables.

Recordar que l'equip de platges s'ha sumat al dispositiu de resposta  estival que desplega Creu Roja per a respondre a les emergències a Xàbia i com a reforç i suport a les necessitats sanitàries i de salvament en uns mesos d'alta ocupació.

El regidor de Platges, Toni Miragall, ha felicitat l'equip de Creu Roja per la resposta “professional i humana” oferida en la qual ha sigut una temporada complicada i amb una gran afluència d'usuaris tant a les platges com en tot el litoral.

L'edil ha destacat la gran vocació de millora que té l'equip, en contínua formació i sempre al punt del dia a dia per a detectar les noves necessitats i proposar millores al servei.

En aquest sentit, els professionals han recalcat el canvi viscut amb l'augment de les activitats esportives i recreatives noves en punts de l'orografia no vigilats, la qual cosa els ha portat a especialitzar-se en rescat aquàtic en zones rocoses i de difícil accés com són els penya-segats de Xàbia.

També des de Creu Roja han volgut agrair a tot a l'equip  de professionals  que han fet possible el desenvolupament del servei amb èxit i a les persones que visiten cada dia les nostres platges i col·laboren complint amb les mesures de prevenció, exercint amb el millor exemple; així com la bona disposició i proximitat de tots els cossos policials, sanitaris, Bombers, Protecció Civil i mitjans de comunicació.