Xàbia adjudica la redacció del projecte per a rehabilitar la Casa de la Candelaria

19 oct 2021

La junta de govern de l'Ajuntament de Xàbia va aprovar ahir la proposta d'adjudicació del contracte de redacció dels projectes bàsic, d'execució, per a l'autorització ambiental, estudi de Seguretat i Salut i direcció d'obra per a la reforma i rehabilitació de la Casa dels Xolbi a Javier Hidalgo Mora per 97.997,90 euros.

La rehabilitació d'aquest edifici, conegut popularment també com a Casa de la Candelaria està inclosa en una línia d'intervencions subvencionades per la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica encaminada a actuacions urbanes, especialment rehabilitacions d'edificis del patrimoni municipal, tant de caràcter social, cultural i/o històric.

L'obra projectada és de sanejament estructural de l'edifici i la seua teulada, així com per a segellar clivelles i reparar les xarxes d'aigua o sanejament. Una vegada garantida la seguretat estructural de l'immoble l'Ajuntament de Xàbia plantejaria la seua reconversió en espai cultural.

El palauet gòtic conegut com la Casa dels Xolbi va ser adquirit per l'Ajuntament en 2005. Està situat en l'encreuament entre els carrers Roques, Loreto i Escola, dins de l'espai antigament delimitat per les muralles i a pocs metres d'on estava el Portal de la Mar. L'edifici és una gran casa amb 34 habitacions de diverses mesures i funcions, repartides en quatre plantes i és un dels edificis més antics i interessants dels quals es conserven en la vila.