El Grup de Danses Portixol estrena un nou espectacle aquest diumenge en la plaça de l'església

18 oct 2021 Xàbia encara una intensa agenda cultural amb el concert de la soprano Montserrat Martí Caballé i la presentació del llibre Nits de Tinta

El Grup de Danses Portitxol recupera aquest diumenge un dels seus escenaris més emblemàtics: la plaça de l'Església.

Serà amb l'estrena del seu espectacle “Balls al recer del Montgó”, una selecció de balls tradicionals de Xàbia i municipis de la província acompanyats d'una lectura dramatitzada i amb la música de la Rondalla. En aquest recorregut musical també es podrà admirar una mostra de les indumentàries valencianes dels segles XVIII i XIX.

L'actuació serà a les 20 hores, amb aforament lliure. Per al grup de Danses és una alegria poder retrobar-se amb el seu públic sense reserves prèvies i sobretot, en un espai obert i cèntric com la plaça.

L'actuació de dansa posarà fi a una intensa agenda cultural a Xàbia, lligada en gran part a la celebració del 9 d’Octubre. El dijous (20 hores, Sala Polivalent) i el divendres (19 hores, Centre Social) hi haurà actuacions de l'Orfeó de Xàbia, que oferirà una selecció de sarsueles; el divendres es presentarà el llibre sobre els pesqueres “Nits de Tinta. Un art de pesca singular” a les 20 hores a la Casa de Cultura i el dissabte, a les 21 hores a l'església de Sant Bartolomé, la prestigiosa soprano Montserrat Martí Caballé, farà un recital d'òpera i sarsuela acompanyada per Luis Santana (baríton) i Francesc Blanco (pianista). Les entrades d'aquest concert, a 5 euros, es poden adquirir anticipadament a la Casa de Cultura.

També aquest cap de setmana l'associació de Barques Tradicionals de Xàbia celebra la seua trobada anual.