Xàbia obri una línia d'ajudes a xicotetes empreses i autònoms vinculats a les celebracions i la venda al detall

14 oct 2021 Les sol·licituds es podran presentar del 15 al 25 d'octubre

L'Ajuntament de Xàbia ha obert el termini per a sol·licitar les ajudes “Recuperem Xàbia”, una línia complementària al pla Parèntesi de la Generalitat i que té com a objecte fer arribar subvencions als autònoms i Pimes de sectors afectats per les restriccions sanitàries aplicades per a contindre la Covid –sobretot vinculades a les celebracions- i que no havien pogut acollir-se a la línia autonòmica.

Les activitats incloses són: salons de bellesa, perruqueries, tallers de costura, maquilladores i esteticistes, floristeries, artesania en cuir, marroquineria, confecció de articles tèxtils per a la llar i la restauració, galeries d'art, comerç al detall en peces de vestir, tocats, perfumeria, parament, articles de la llar o joguets, personal docent d'ensenyaments diversos, massatgistes i acadèmies d'ensenyament.

També s'atorgaran a pimes de més de 10 treballadors vinculades a sectors turístics, esportius o culturals.

Les ajudes, d'un mínim de 2.000 euros, poden sol·licitar-se a partir del divendres 15 d'octubre (a les 15 hores) fins al dilluns 25 d'octubre (a les 15 hores). El tràmit ha de realitzar-se a través de la seu electrònica https://xabia.sedelectronica.es i les bases estan disponibles per a la seua consulta en http://ajxabia.com/bd/archivos/archivo3664.pdf

El Consistori ha dotat aquesta convocatòria amb 600.000 euros, que se sumen una altra ara en fase d'anàlisi de sol·licituds i a la qual es va destinar més de 500.000 euros.

Amb això, l'Ajuntament de Xàbia ha dedicat 1’1 milions a ajudes directes perquè el xicotet comerç puga assumir les seues despeses corrents habituals malgrat la disminució d'ingressos experimentada.

El regidor d'Hisenda, Ximo Segarra, ha aconsellat als sol·licitants que presenten la màxima justificació de despeses subvencionables ja que, encara que l'ajuda mínima és de 2.000 euros, en el cas d'excedent es repartirà tota la partida pressupostària mobilitzada de manera proporcional entre els beneficiaris.