L'Ajuntament de Xàbia signa un conveni de col·laboració amb el Col·legi Notarial de València

30 sep 2021

L'Ajuntament de Xàbia ha arribat a un acord d'intercanvi d'informació tributària amb el Col·legi Notarial de València amb el qual es dóna més facilitats i agiliten els tràmits al ciutadà a l'hora de tramitar una compravenda.

El conveni de col·laboració l'han signat aquest matí l'alcalde, José Chulvi, i el degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos Viñals en un acte al qual ha assistit en representació dels notaris de la població José Antonio Pérez Ramos, qui el passat 7 de juliol va prendre possessió de la seua plaça en la localitat.

Arran d'aquest acord, les notaries podran realitzar directament alguns tràmits vinculats a la gestió tributària local en el moment de la compravenda o transmissió d'un immoble. Entre ells, sol·licitar telemàticament informació sobre els deutes pendents en concepte d'IBI que puga tindre l'immoble (advertint a l'adquirent) o liquidar la plusvàlua o l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU).

Xàbia se suma així a l'Acord Marc subscrit en 2009 entre la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Consell General del Notariat (CGN) per a millorar d'una forma ràpida i segura la gestió de l'IBI i del IIVTNU gràcies a l'ajuda dels notaris i els seus avanços tecnològics.