Xàbia inicia les obres de la seua anhelada piscina coberta

13 sep 2021

Dia històric a Xàbia. Hui han començat formalment les obres de la futura piscina coberta municipal, una infraestructura llargament demandada per la població i que millorarà els equipaments esportius en la vila.

Els operaris han començat a instal·lar el clos i poc a poc arribaran les màquines per començar amb el que serà la primera fase d'obra: l'excavació dels gots i fonamentació de l'edifici; també es demolirà un muret existent.

L'alcalde, José Chulvi, i el regidor d'Esports, Alberto Tur, han mantingut aquest matí una trobada amb l'encarregat de l'obra, qui els ha exposat la planificació prevista.

El complex esportiu se situa al costat del pavelló poliesportiu municipal: entre els carrers M.Bordes Valls, Joan Fuster o Vicent A. Estellés, vies que no patiran restriccions al trànsit durant l'obra. Sí que es veurà afectat l'aparcament en els frontals del que serà la piscina per la instal·lació de les casetes de l'obra i apilaments de materials necessaris.

La construcció d'aquest anhelat projecte és a càrrec de l'empresa Contractes Vilor, que es va adjudicar l'obra per 4.679.118,40 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució de 26 mesos. Compta amb una subvenció de la Generalitat Valenciana de 3 milions d'euros.

A nivell de disseny, la piscina segueix un projecte de l'estudi Raízde3 definit com a “senzill i pragmàtic”. Tindrà dos gots de piscina, un per a competició i activitats d'adults i un altre per a calfar i activitats infantils, quatre vestuaris (2 d'ells adaptats), situats en planta baixa, una graderia i sales d'activitats dirigides, situades en la planta primera. Estarà homologada per a celebrar competicions provincials i serà la primera piscina d'Espanya amb certificació BREAM de sostenibilitat ambiental.

L'alcalde, José Chulvi, ha volgut agrair en aquest dia tan simbòlic a tots els que han posat de la seua part, tant a nivell polític com tècnic, per a desbloquejar un projecte de gran importància social que semblava que mai anava a arribar.

Especialment ha esmentat el que va suposar el canvi en el govern autonòmic, amb un equip que va assumir el “deute pendent” que van deixar els seus predecessors a Xàbia i han treballat braç a braç amb l'Ajuntament per a convertir en realitat aquest projecte esportiu.

Chulvi ha recalcat que totes dues parts han demostrat la seua voluntat i compromís amb la piscina, donant tots els passos administratius i secundant-los en les votacions plenàries o del Consell que han sigut necessàries. “El treball polític està totalment complit” ha exposat l'alcalde, que espera que l'execució de l'obra transcórrega segons el que es preveu –és una obra complexa que es prolongarà durant dos anys- i els veïns i veïnes de Xàbia puguen gaudir a la fi de la seua esperada piscina.