Dos exalumnes del Conservatori de Xàbia finalitzen els seus estudis superiors de música

06 sep 2021

El Conservatori Professional de Xàbia està de celebració. Dos antics alumnes del centre finalitzen enguany els seus estudis superiors de música. Miriam Llerena Martín i Juan Vallés Crespo se sumen també al llarg llistat d'alumnes que després de cursar els ensenyaments professionals a Xàbia han decidit continuar i dedicar-se plenament en el món musical.

Tots dos, xabieros i percussionistes, van cursar els ensenyaments professionals amb el mestre Joan A. Bou. Des del conservatori volen agrair als seus exalumnes tot l'interés, el treball i l'esforç per a complir aquest difícil objectiu i haver fet de la música i la cultura la seua forma de treball i de vida.

D'una banda, després de finalitzar els seus estudis a Xàbia, Juan Vallès aconsegueix la seua plaça en el Conservatori Superior Oscar Esplá d'Alacant per a treballar amb el mestre José Francisco Crespo. És membre titular de l'Orquestra ADDA Jove Simfònica. També és professor de percussió a l'Escola de Dolçaina i Percussió Xirimitab's i director de la Banda Jove del Centre Artístic Musical de Xàbia. Ha col·laborat amb l'Orquestra ADDA Simfònica i la Banda Simfònica Municipal d'Alacant i ha treballat amb professors de renom com Rafa Gálvez, Salvador Soler i Raúl Benavent, entre altres. Enguany realitzarà el Màster en Interpretació i Investigació Musical a Alacant.

D'altra banda, Miriam Llerena aconsegueix una plaça en el Conservatori Superior de Castella i Lleó amb els professors Tomás Martín i Alejandro Coello, i posteriorment es trasllada al Conservatori Superior de Navarra per a treballar amb el catedràtic Andreu Rico i el mestre Javier Pelegrín. Per mèrit propi va ser semifinalista del 19° Concurs Intercentres Melòman en la categoria superior a nivell nacional. Ha sigut membre titular d'orquestres com la OJPA, l'OSA i l'Orquestra Simfònica de la UNAV, col·laboradora de la OSN, així com de bandes professionals com la Banda Municipal de Sòria i la Banda de Música La Pamplonesa. També és professora de percussió i de conjunt de percussió en el col·legi Irabia-Izaga de Pamplona i ha estudiat particularment amb percussionistes de renom com Sisco Aparisi i Paco Cherro, entre altres. Actualment ha sigut seleccionada per a realitzar el Màster en Interpretació i Investigació Musical de la SMAE de Porto (Portugal).

El Conservatori Professional de Xàbia vol felicitar-los i mostrar-los el seu suport. “Sabem de l'energia i esforç que implica dedicar-se plenament a la cultura i a la música i els desitgem molta sort en el llarg camí d'estudi i treball constant que aquesta necessita” han manifestat des del centre.