La rehabilitació del far del Cap de Sant Antoni com a espai públic arriba a la Comissió d'Urbanisme

23 ago 2021 El projecte té un cost superior al milió d'euros i un termini d'execució d'onze mesos

L'Ajuntament de Xàbia pren un important pas per a obrir el far del Cap de Sant Antoni al públic com a centre d'interpretació del Parc Natural del Montgó.

Hui s'ha presentat a la Comissió d'Urbanisme el projecte de rehabilitació dels dos edificis que s'obriran als visitants, així com el condicionament de les zones comunes. És el pas previ a la seua votació per part del ple el proper dijous on, previsiblement, es ratificarà per a la seua posada en marxa definitiva.

El cost total de l'obra serà d'1.087.124,50 euros i haurà d'estar realitzada en 11 mesos.

A partir d'aquest tràmit, els següents passos són la dotació pressupostària de la intervenció i la licitació pública dels treballs.

Cal recordar que la conversió del far en centre d'interpretació és un projecte en el qual l'Ajuntament ha invertit grans esforços des de la passada legislatura i que compta amb el vistiplau de l'Autoritat Portuària d'Alacant, així com del Parc Natural del Montgó.

De fet, el consistori ja ha aconseguit la concessió per 15 anys d'aquest espai emblemàtic. Posar-ho a la disposició del públic significa no sols recuperar, rehabilitar i obrir el far, sinó també impulsar un focus de conscienciació cultural i ecològica que està en sintonia amb l'aposta del municipi per la gestió sostenible del seu patrimoni.