Xàbia tanca des de hui l'accés al far i mirador del Cap de Sant Antoni durant les nits per a evitar botellons

06 ago 2021

L'Ajuntament de Xàbia tancarà des de hui -6 d'agost- l'accés al Cap de Sant Antoni durant les nits per a evitar els botellons i concentracions que incompleixen l'actual normativa davant la Covid. La decisió es pren amb l'autorització de la Subdelegació del Govern (el vial, CV-7362, és demarcació de la Guàrdia Civil de Trànsit) a proposta de la Policia Local i després d'haver-se registrat en les últimes nits diverses festes i concentracions de vehicles i persones entre la zona de l'últim mirador i el far.

De fet, esta setmana s'ha hagut de desallotjar en dos ocasions a uns 50 cotxes i a més de 100 persones congregades, havent de desplegar-se operatius conjunts entre el cos local i la Guàrdia Civil.

Tal com explica l'alcalde, José Chulvi, a més de les molèsties al veïnat i la degradació que comporten aquest tipus d'activitats en un entorn de gran valor mediambiental i protegit (està dins del Parc Natural del Montgó), aquesta mesura respon a motius de seguretat pública; “És una zona forestal molt sensible de patir d'incendis, amb un gran nombre de residents pels quals hem de vetlar i que en cas d'emergència o necessitat d'evacuació compta amb un únic accés d'entrada i eixida” apunta l'alcalde.

També pel perill de caigudes o accidents que suposa beure alcohol en una zona envoltada de penya-segats i per la dificultat de desallotjar als grups que incompleixen les mesures sanitàries de prevenció de la covid-19 quan ja han iniciat la celebració.

El tancament d'aquesta via es realitzarà mitjançant i balises lluminoses a l'altura del Merendero de la plana (el punt en el qual acaben els accessos a habitatges), advertint-se amb senyals des de les entrades des de la carretera de Xàbia a Dénia, el Monestir i el carrer Cuesta de Sant Antoni i es mantindrà diàriament fins a constatar que ja no hi ha risc de concentracions.