L'Ajuntament de Xàbia convoca als veïns dels Castellans per a informar-los del projecte de connexió al clavegueram

06 ago 2021 Les obres del col·lector Montgó 3 començaran el 30 d'agost

El departament d'Urbanisme i Obres ha convocat el dimecres 11 d'agost (a les 19 hores en la sala d'actes del Museu) una reunió adreçada als veïns de la zona dels Castellans per a informar-los del projecte de col·lector d'aigües residuals –Montgó 3- previst en la zona per a connectar els habitatges al clavegueram. L'inici de les obres, que executarà l'empresa Categor Obres i Projectes SL, està previst per al dilluns 30 d'agost i té un termini d'execució de 2’5 mesos. Suposarà una inversió municipal de 330.219,94 € (IVA inclòs).

Tal com explica la regidora d'Urbanisme, Isabel Bolufer, amb l'entrada en servei d'aquesta obra de sanejament, tots els habitatges situats a menys de 100 metres del col·lector (que discorrerà al llarg del camí dels Castellans amb inici al carrer Càceres i final en la Avda Ángel Domenech) estaran obligades a connectar-se a la xarxa de clavegueram públic. Des del Consistori volen exposar-los la possibilitat de simultanejar les obres públiques amb les particulars per a l'escomesa domiciliària del sanejament del seu habitatge, ja que aquestes també afectaran la via pública.

Bolufer anima als residents a que assisteixin a aquesta cita informativa sobre un assumpte de gran interès i en la qual podran ampliar informació tècnica i aclarir qualsevol dubte que tinguin. Conscients que en aquesta zona viu un gran nombre d'estrangers, es comptarà amb el suport del personal del Help Desk per si hi ha persones que tenen problemes amb l'idioma.

En la sala d'actes del Museu Arqueològic té accés pel carrer Major (primera porta al costat de la cantonada amb carrer Primícies).

El col·lector Montgó 3 és la primera fase del pla municipal per a ampliar la xarxa de clavegueram al disseminat en el qual s'invertirà al voltant de 8 milions d'euros i que, en dades globals, permetrà a uns 900 habitatges connectar-se a la xarxa pública i deixar d'abocar les seves aigües residuals a les foses sèptiques, reduint així la potencial contaminació del subsòl.