Emergències ofereix una jornada de prevenció d'incendis dirigida als residents en zones forestals de Xàbia

21 jul 2021

L'Agència Valenciana d'Emergències ha programat el proper dimecres 28 de juliol a Xàbia una jornada informativa de prevenció d'incendis dirigida a residents en zones pròximes a àrees forestals. Inclosa en la campanya “Stop al Foc” està prevista a les 11 hores en el centre de l'associació de veïns hispanòfils de Balcó a la Mar (carrer George Frederic Händel, número 3) encara que està oberta a totes les persones interessades, siguen residents en el Cap de la Nao o altres punts del municipi.

Aquestes xarrades busquen fomentar la prevenció i l'autoprotecció dels habitants de la interfície urbà-forestal (IUF), és a dir, d'aquelles zones limítrofes o que es troben dins del medi natural, principalment urbanitzacions amb alt risc d'incendi forestal.

En elles s'ofereixen consells i recomanacions sobre com previndre el risc d'incendi forestal, reaccionar adequadament i acte-protegir-se en cas de perill. També s'entreguen fullets divulgatius amb pautes de comportament explícites en relació amb l'habitatge, el manteniment de les parcel·les i la cura de l'entorn i hi haurà activitats també per als més xicotets, per a conscienciar des de la infància.

Amb aquesta campanya de conscienciació i sensibilització, que compta amb la col·laboració de la regidoria de Seguretat i Prevenció d'Emergències de l'Ajuntament de Xàbia, s'intenta que els habitants de les àrees d'interfície siguen conscients dels riscos que comporta viure en un espai envoltat de massa forestal i de la necessitat d'involucrar-se i comprometre's, a nivell individual i col·lectiu, i adoptar totes les mesures necessàries per a minimitzar el risc d'incendi.