L'Ajuntament de Xàbia licita el projecte de rehabilitació de la Casa Candelaria

20 jul 2021

L'Ajuntament de Xàbia ha aprovat a través d'un acord de la junta de govern els plecs tècnics per a la contractació de la redacció del projecte bàsic, d'autorització ambiental, d'execució, estudi de seguretat i salut i altres projectes específics vinculats per a les obres de reforma i rehabilitació de la Casa dels Xolbi per un pressupost de licitació de 152.410,51 euros (IVA inclòs).

Les ofertes podran presentar-se una vegada publicat l'anunci de licitació en la Plataforma de Contractació del Sector Públic.

La rehabilitació de la Casa dels Xolbi (coneguda popularment també com de la Candelaria) està inclosa en una línia d'intervencions subvencionades per la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica encaminada a actuacions urbanes, especialment rehabilitacions d'edificis del patrimoni municipal, tant de caràcter social, cultural i/o històric.

L'obra projectada és de sanejament estructural de l'edifici i la seua teulada, així com per a segellar clivelles i reparar les xarxes d'aigua o sanejament. Una vegada garantida la seguretat estructural de l'immoble l'Ajuntament de Xàbia plantejaria la seua reconversió en espai cultural.

El palauet gòtic conegut com la Casa dels Xolbi va ser adquirit per l'Ajuntament en 2005. Està situat en l'encreuament entre els carrers Roques, Loreto i Escola, dins de l'espai antigament delimitat per les muralles i a pocs metres d'on estava el Portal de la Mar. L'edifici és una gran casa amb 34 habitacions de diverses mesures i funcions, repartides en quatre plantes i és un dels edificis més antics i interessants dels quals es conserven en la vila.