La Policia de Xàbia dissol en cinc dies fins a 135 festes per molèsties als veïns

19 jul 2021 L'Ajuntament sancionarà subsidiàriament als propietaris per infringir l'ordenança de convivència i perseguirà el lloguer turístic sense llicència

La Policia Local de Xàbia ha denunciat des del dimecres a ahir diumenge un total de 135 festes privades en les quals s'incomplia l'ordenança de seguretat i convivència. La totalitat de les intervencions van ser arran de queixes veïnals per sorolls que excedeixen dels límits que exigeix la convivència ciutadana en horari de descans (ús d'equips de música, sorolls o crits). En la majoria dels casos, a més de la pertinent multa per incomplir l'ordenança municipal, s'ha obert expedient sancionador als assistents per incomplir la normativa específica del control de la Covid, per la qual cosa la multa és doble.

Una de les intervencions més complexes es va realitzar anit en col·laboració amb la Guàrdia Civil per a desmantellar una festa multitudinària en una casa de la zona de Covatelles. Durant l'operatiu, diversos dels assistents van tractar d'eludir el control policial saltat i fugint per l'interior d'habitatges confrontants a la de la festa per a evitar ser sancionats.

Finalment, els agents han identificat a més de 50 persones -entre ells als 7 arrendadors de l'habitatge- als qui se'ls sancionarà per infringir la normativa COVID i per infracció de l'ordenança de Convivència Ciutadana i Seguretat, en el seu tram màxim de sanció.

Vista la problemàtica que està patint el municipi en les últimes setmanes –la Policia Local realitza una mitjana de 30 actuacions diàries per l'incivisme que demostren els inquilins d'habitatges turístics- l'Ajuntament sancionarà subsidiàriament als propietaris, als qui recorda que han de fer el possible per impedir les molèsties dels seus inquilins al veïnat. També comprovarà en cada intervenció que l'habitatge tinga visible la pertinent acreditació d'habitatge turístic i en cas contrari, també s'iniciarà l'expedient sancionador.

El Consistori demana a les persones i empreses que es dediquen als lloguers turístics que prenguen consciència dels efectes negatius que comporta a tota la comunitat promoure aquest tipus de turisme, que xoca amb el perfil de turista familiar que ha gaudit sempre Xàbia.