L'Ajuntament de Xàbia obri 288 expedients en els quals exigeix la neteja de parcel·les, solars i terrenys sense edificar

14 jul 2021

El departament de Seguretat Ciutadana i Prevenció d'Emergències ha iniciat enguany un total de 288 expedients ordenant la neteja de parcel·les, solars i terrenys sense edificar. Tal com explica la regidor Pepa Gisbert, des que va arrancar el 2021 compten amb una persona dedicada pràcticament en exclusiva a la tramitació d'aquests requeriments a particulars i empreses propietàries de terrenys lliures de construcció i que no reuneixen les condicions d'higiene i adorn públic necessari, comportant danys a la imatge pública i riscos d'incendi o de provocar situacions insalubres.

Segons detalla Gisbert, el 50% de tots els expedients iniciats en aquest primer semestre (144) ja estan conclosos i, per tant, les parcel·les netes.

La resta està en diferents fases de tramitació, que és molt complexa en haver de notificar-se de manera oficial (en alguns casos la propietat és desconeguda o d'alguna mercantil dissolta o en fallida) i donar uns terminis reglats fins que- en el cas que els interessats no realitzen la neteja- poder fer-ho de manera subsidiària des de l'Ajuntament per motius de salubritat o interés públic i després repercutir-li la factura als responsables.

L'edil apunta que dels 288 expedients, són 32 els que han acabat en denúncia, que comporta multes de fins a 750 euros segons està regulat en l'Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana i Seguretat, i comporta multes de fins a 750 euros.

Gisbert ha volgut destacar la gran faena que està realitzant la persona encarregada d'aquests expedients, contractada a través del programa autonòmic d'ocupació “Empuju”, adreçat a joves menors de 30 anys.